Oulun Kärpät 46 ry ja K-ryhmä yhteistyöhön
Oulun Kärpät 46 RYJulkaistu: 11.06.2024 14.00

Oulun Kärpät 46 ry ja K-ryhmä yhteistyöhön


Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi*. Oulun Kärpät 46 ry liittyy mukaan K-ryhmän LIIKE ON LÄÄKE -hankkeeseen kannustamalla lapsia ja nuoria liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton ja muiden hankkeen juniorijääkiekkoseurojen sekä JVG:n kanssa.

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on vakava haaste. Tutkimusten mukaan lähes 40 prosentilla lapsista ja nuorista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla**. Myös halu harrastaa urheilua on laskenut. Samalla perheet ovat entistä eriarvoisemmassa asemassa, mikä vaikuttaa lasten ja nuorten mahdollisuuksiin harrastaa.

Oulun Kärpät 46 ry:n ja K-ryhmän yhteistyön kautta Kärpät järjestää alkuvuodesta 2025 maksuttoman LIIKE ON LÄÄKE -luistelukoulun alle 10-vuotiaille lapsille, toiminnasta tiedotetaan seuran kanavissa tarkemmin syyskauden aikana. Yhteistyö sisältää myös muita lasten liikuttamiseen ja liikkumaan innostamiseen liittyviä sisältöjä sekä koulutuksia niin pelaajille kuin toimihenkilöillekin.

”K-ryhmän LIIKE ON LÄÄKE -hanke on erittäin tärkeä yhteiskunnallinen panostus ja konkreettinen tuki seuroille, joka kohdistuu suoraan harrastajille. Yhteistyön kautta alueemme lapset pääsevät K-ryhmän tukemassa matalankynnyksen LIIKE ON LÄÄKE -luistelukoulussa innostumaan liikunnasta ammattilaisten ohjaamina ja mikä parasta maksutta.”, iloitsee Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Henri Dufva.

LIIKE ON LÄÄKE -hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä.

Hankkeen yhteydessä Kärpät laajentaa myös harrastekiekkotoimintaansa, jatkossa harrastekiekosta löytyvät omat ryhmät aikuisille (Kärppä-Äijät) ja junioreille (Kärppä-Junnut) sekä oma ryhmä tytöille (Kärppä-Mimmit).

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä se muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

JVG laittaa jalat liikkeelle uudella biisillä

Lajiliittojen lisäksi JVG on K-ryhmän yhteistyökumppanina innostamassa lapsia liikkumaan. JVG teki hanketta varten uuden LIIKE-nimisen biisin, joka sai inspiraationsa Liike on lääke -hitistä. Uusi kampanjabiisi on tarkoitettu kaikenlaiseen käyttöön liikkumisen ympärillä. Sitä saa soittaa vapaasti vaikkapa tapahtumissa – aina Huuhkajien ottelusta pihapeleihin tai koulun diskoon.

”Liikkuminen ja urheilu ovat olleet isossa roolissa läpi meidän molempien elämän. Keikkamatkoillakin sporttaamme aina kun on mahdollista. Haluamme olla liikkumisen sanansaattajia yhdessä K-ryhmän ja lajiliittojen kanssa. Tulkaa haastaa!”, innostavat JVG:n Jare Brand ja Ville Galle.


LIIKE ON LÄÄKE -tapahtuma

Yhteistyö starttaa heti! Kaikki oululaiset lapset ja nuoret pääsevät liikkumaan jo torstaina 13.6. Oulun torilla!


K-Kauppiaat tarjoavat yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa K-ryhmän LIIKE ON LÄÄKE -liikuntakiertueen. Oulussa tapahtuma järjestetään kauppatorin parkkipaikalla torstaina 13.6. klo 14-18. Kyseessä on kaikille avoin ja ilmainen liikuntatapahtuma, jossa pääset pelaamaan ja liikkumaan koko perheen kesken. Tapahtumalla säävaraus!

*Liitu-tutkimus 2022
**Valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.

Lue lisää
www.k-ryhma.fi/liikeonlaake

Kuuntele LIIKE-biisi

Linkki LIIKE-biisiin (Spotify) TÄSTÄ
Linkki LIIKE-biisiin (Youtube) TÄSTÄ

Lisätietoja:
Oulun Kärpät 46 ry
Henri Dufva, toiminnanjohtaja
henri.dufva(at)oulunkarpat46.fi

K-ryhmä
Heidi Jungar, VP, Brand & Sponsorships
heidi.jungar(at)kesko.fi