Seurayhteisön otteluiden selostaminen - ohjeistus joukkueille
Oulun Kärpät 46 RYJulkaistu: 09.02.2023 14.00

Seurayhteisön otteluiden selostaminen - ohjeistus joukkueille


Jääkiekkoliiton ohjeistusten mukaisesti seurat ovat vastuussa ottelutapahtumiensa sisällöstä kuten selostuksista. Lisäksi Leijonat.tv:llä tulee olla etukäteen tieto mitkä ottelut selostetaan ja kuka niitä selostaa.

Jääkiekkoliiton ohjeistuksiin perustuen 10.2.2023 alkaen kaikissa seurayhteisön joukkueiden kotiotteluissa joissa on selostus, tulee selostajalla olla kirjallinen lupa kotijoukkueelta ottelun selostamiseen. Lupa on pyydettävä vähintään vuorokautta ennen ottelutapahtumaa. Lupa selostamiseen pyydetään kotijoukkueen joukkueenjohtajalta kirjallisesti sähköpostia, tekstiviestiä tmv kanavaa käyttäen.

Selostusluvan antaneen joukkueenjohtajan on ilmoitettava Leijonat.tv:lle selostettavan ottelun tiedot:
*Ottelunumero
*Ottelupäivä
*Jäähalli
*Kotijoukkue - vierasjoukkue
*Selostajan nimi + puhelinnumero
*Tieto jos selostaja selostaa ensimmäistä kertaa Leijonat.tv:ssä tai jäähallissa jossa ottelu pelataan

Tiedot lähetetään viimeistään peliä edeltävänä päivänä sähköpostilla osoitteeseen: helpdesk.leijonattv@sportway.com. Viestin otsikoksi: Otteluselostus ottelussa xxxxx (ottelunumero).

Kotijoukkueella on vastuu varmistaa että henkilöllä jolle joukkue antaa luvan selostaa otteluaan on osaaminen selostuksiin liittyvissä asioissa kuten laitteistojen käytössä. Mikäli selostaja selostaa ensimmäistä kertaa kyseisessä hallissa, tulee tästä mainita Leijonat.tv:lle lähetettävässä sähköpostissa, jotta Leijonat.tv voi opastaa laitteistojen kytkennässä ja tehdä ennen ottelun alkua testiselostuksen. Mikäli laitteistoja ei osata käyttää, saattavat ne mennä vikatilaan ja aiheuttaa ongelmia koko lähetykseen!

Kotijoukkueen joka on antanut luvan selostamiseen, on ottelun jälkeen varmistettava että selostukseen käytetyt laitteistot ovat kunnossa sekä sammutettuina oikein.
Kotijoukkueen tulee tarvittaessa auttaa palveluntarjoajaa heidän antamiensa ohjeiden mukaan, mikäli laitteisto tarvitsee helpposuoritteisia huoltotoimenpiteitä, jotka voi tehdä vain paikan päällä. Tällaisia ovat esimerkiksi PC:n manuaalinen uudelleenkäynnistys, kameran linssien säätäminen pystysuunnassa mahdollisen kiekon osuman tai muun kameran liikkumisen aiheuttaneen tapahtuman jälkeen.

Mikäli selostuksessa havaitaan jotain epäasiallista, on kotijoukkueella vastuu tiedottaa selostuksen sisällöstä omaa seuraa. Tällaisissa tapauksissa tulee joukkueen edustajan ottaa välittömästi yhteyttä oman seuran toiminnanjohtajaan tai puheenjohtajaan. Mahdolliset jatkotoimenpiteet hoidetaan aina seuran edustajan toimesta.

Lisätietoja selostuksiin liittyvissä asioissa toimihenkilöt saavat oman seuran toiminnanjohtajalta tai puheenjohtajalta.

Ohjeistus on voimassa seurayhteisön seurojen jokaisessa kotiottelussa 10.2.2023 alkaen. Seurayhteisöön kuuluvat seurat

Ahmat ry
Kiimingin Kiekko-pojat ry
Kiekko-Laser Juniorit ry
Kiekko-Oulu ry
Limingan Kiekko ry
Muhoksen Jääklubi ry
Oulun Kärpät 46 ry