Oulun Kärpät 46 ry:n Kärppäkerho hoivakodeissa - viriketoimintaa vanhuksille jo kolmatta vuotta!
Julkaistu: 06.03.2019 00.00

Oulun Kärpät 46 ry:n Kärppäkerho hoivakodeissa - viriketoimintaa vanhuksille jo kolmatta vuotta!

Virikkeellistä toimintaa asukkaille

Kärppäkerhossa hoivakotien asukkaat pääsevät “liikkumaan”, keskustelemaan ja virkistämään mieltä. Kerhoissa jumpataan, niin vartaloa, kuin myös mieltä, pelataan toiminnallisia pelejä, askarrellaan, muistellaan, kuunnellaan musiikkia, katsellaan videoita ja joskus myös ulkoillaan. Kerhokertojen teemat ovat vaihdelleet kalenterivuoden mukaan. Teemoja ovat olleet Olympialaiset, vappu, ystävänpäivä, klassikot ym. Kerhojen vastaanotto hoivakodeissa on ollut erittäin positiivista. Vanhusten aktivoiminen on asiana erittäin ajankohtainen ja Oulun Kärpät 46 ry haluaa olla suunnannäyttäjä muuttuvalla hoiva – alalla.

Vuosi 2019 aloitettiin Olympialaisilla, joissa lajeina oli pöytätennis, golf, boccia, keilaus sekä lentopallo. Jokainen olympiakävijä sai palkinnoksi kultaisen Kärppä – mitalin. Mitali oli monelle ensimmäinen. Olympialaiset kohdattiin sen vaatimalla arvokkuudella, mutta myös rennolla asenteella ja iloisella mielellä.

Nuorten tutustumista vanhustyöhön ja lasten liikunnanohjaukseen

Oulun Kärpät 46 ry: llä on käynnissä “Kaikki samalta maalilta töihin” – hanke. Hankkeen aikana Kärpät ohjaa työ – ja koulutuspolun ulkopuolella olevia nuoria kohti työelämää. Kärpissä nuoret pääsevät tutustumaan vanhusten kanssa toimiseen ja lasten liikunnanohjaukseen sekä toimintojen suunnitteluun. Nuoret saavat hyviä vinkkejä tulevaisuuten mm. opiskelupaikkojen valintaan. Esimerkiksi yksi hankkeessa syksyllä 2018 aloittanut nuori siiryy keväällä 2019 Oulun Kaupungille oppisopimuksella, tavoitteenaan valmistua Liikuntaneuvojaksi.

Parasta työssä oli "mummokerhon" vetäminen eli vanhainkodin vanhuksille suunnattu kerho. Vaikka pidän lasten ja nuorten kanssa työskentelystä yllätyin itsekin, kun huomasin aina kuinka mukavaa oli palata vetämään jumppaa tai tietovisoja eläkeläisille. –nuoren palaute –

Lisätietoja Miia Määttä, miia.maatta@oulunkarpat46.fi 044-703 24 65


Seuran uusimmat