Kärppänä Raksilassa - Tapio Kontio
20.12.2017 16:06 Uutiset / Pääsivusto

Oulun jäähallin pukukoppi numero 7, alkuperäinen Kärppien edustusjoukkueen pukuhuone, ja paikka jolla Konzo istui pukeutuessaan ensimmäiseen jäähallissa pelaamaansa otteluun.

Nimi: Tapio Kontio
Vuosimalli: 1964
Pelipaikka: Keskushyökkääjä tai vasen laitahyökkääjä, maila left.
Motto: "Liikkumattomuus on ihmiselle luonnoton tila."

Kuka olet, mistä tulet, ja mitä teet "siviilissä"?
- Olen syntynyt Rovaniemellä, muutin yhdeksän vuotiaana Tornioon, sieltä muutaman mutkan kautta v. 1995 Kempeleeseen. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri ja toimin tällä hetkellä luokanopettajana.

Mistä/miten lempinimesi "Konzo" on tullut?

- Sain lempinimeni opiskellessani Lapin yliopistossa. Kaverit keksivät nimen, tarkoittaa kuulemma jollakin saamenkielen murteella karhua.

Miten tulit Kärppiin, kärppähistoriasi ja mitä teet Kärpissä nyt?
- Kärppiin tulin Laserista vanhimman poikani mukana kaudella 2007-2008.
Tällä hetkellä toimin seuran juniorivastaavana.

Mitä muita lajeja olet harrastanut jääkiekon ohella nuorena?
- Ensimmäinen varsinainen lajini oli mäkihyppy. Ekaluokkalaisena hyppäsin jo 18m mäestä. Tornioon muuttaessamme laji vaihtui maastohiihtoon. Kesäisin pelasin jalkapalloa. Seuraava lajini oli jääpallo, josta laji vaihtui jääkiekkoon vuonna 1975, vuotta ennen kuin Tornion IHC perustettiin. Muistan, että olimme kavereitten kanssa aina koulun jälkeen pihalla pelaamassa tai hyppäämässä korkeutta, heittämässä keihästä, jne. Tulipas joskus hypättyä kerrostalojen katoiltakin, pitihän selvittää, kuka on rohkein. Onneksi kuitenkin talviaikaan.
Siihen aikaan ulkona oltiin todella paljon. Sää ei ollut koskaan este. Välillä käytiin vaihtamassa kuivat käsineet, kovilla pakkasilla kävimme lämmittelemässä, että saatiin tunto takaisin sormiin ja varpaisiin, ja taas mentiin.
Ulkojäillä tuli vietettyä todella paljon aikaa. Siihen aikaan ulkojäitä ei käyty kovinkaan usein auraamassa, joten otimme lumikolia mukaan, jotta saimme enimmät lumet välillä aurattua. Usein treenienkin oheisharjoitteluna oli kaukalon auraaminen.

Ensimmäinen muisto omasta luistelusta ja luistimista, miten ja missä se tapahtui?
- Ensimmäinen luistelumuistoni on kahden vuoden iässä, kun Rovaniemellä, Lapin aukean kentällä, pukin tuomat luistimet piti testata. Luistimet olivat tsekkiläiset "huippuluistimet", nimeltään Kovopol.
Vasen nilkka oli alkuun lintallaan, mutta ei se vauhtia hidastanut. Muistan, että auttaa ei juurikaan tarvinnut. Intoa piisasi heti ekakerrasta lähtien.

Ensimmäinen joukkue jossa pelasit, miten 1. talvi sujui?
- Tornion Ice Hockey Club. Heti ensimmäisellä kaudella sain kunnian toimia joukkueen kapteenina. Olin todella ylpeä uudesta pelipaidastani, jonka selkään sain lempinumeroni 13.

Haastavin/kovin paikka/tilanne mihin olet joutunut jääkiekon parissa?
- Ehkä haastavin tilanne oli 1970-luvun lopulla, kun pelasimme kolmosdivariottelun Kemijärven kiekkoa vastaan 29-asteen pakkasessa. Sormista ja varpaista meni tunto täysin. Muistan kun sain syötön ja ihmettelin, että mihin se maila katosi. Sormet oli niin jäässä, ettei mailasta pystynyt pitämään kunnolla kiinni. Muistan, kuinka tuskainen paluumatka Tornioon oli, kun veri alkoi varpaissa pikku hiljaa kiertää.

Paras muisto omalta ajalta Kärpissä?
- Parhaimmat muistot kertyvät aina kauden alkaessa kiekkokouluryhmien pyörähtäessä käyntiin, kun uudet "Viuhkolat" ja "Ahot" kirmaavat silmät tuikkien jäälle.

Oma tähtikentällinen missä haluaisit/olisit halunnut joskus pelata, ketä siinä pelaisi/olisi pelannut?
- Minulla on ollut kunnia pelailla näinä Kärppävuosina monien tulevien maajoukkue- ja NHL-pelaajien kanssa. Jos kentällinen pitäisi valita, niin valitsisin pelikavereikseni Kärppien -05 joukkueesta Teemu Halosen, Markus Loposen, Eetu Kärkkäisen ja Emil Pieniniemen.

Mitä sanot tämän päivän Kiekkokoulun junioreille?
- Kouluasiat pitää aina hoitaa erittäin huolella, ja muistaa käyttäytyä kohteliaasti.

Entä terveiset Kiekkokoululaisten vanhemmille?
- Muistutuksena vielä fyysisen hyvinvoinnin pilarit:
1. Kannustaa liikkumaan monipuolisesti ja säännöllisesti.
2. Huolehtia monipuolisesta ja riittävästä ravinnosta.
3. Huolehtia, että lepoa on riittävästi ja yöunet levollisia.

Toivotan kaikille oikein Leppoisaa Joulua ja Onnea Vuodelle 2018. Kopotellaan, kun tavataan!


   
Lisää uutisia
Oulun Kärpät 46 RY
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ilmoittautuminen
Kategoriat