Henri Dufva aloitti Kärppien toiminnanjohtajana
Oulun Kärpät 46 RYJulkaistu: 16.09.2022 14.06

Henri Dufva aloitti Kärppien toiminnanjohtajana

Kiekkosyksy 2022 starttasi Kärpissä uuden, mutta entuudestaan seuran tuntevan toiminnanjohtajan Henri Dufvan otettua vetovastuun. Kysyimme millaisia ajatuksia uusi työ ja ensimmäinen työviikko on Henrille tuonut.

Kärpät oli iso osa elämääni lähes vuosikymmenen ajan ja onkin hienoa palata taas jääkiekon pariin muutaman vuoden tauon jälkeen. Kärpissä pääsin kokemaan valmentajana iloja ja suruja, onnistumisia ja epäonnistumisia, voittamaan mestaruuksia ja kokemaan katkeria tappioita. Isoin asia kuitenkin oli että sain olla auttamassa pelaajia heidän elämänmatkallaan. Joukkueiden toimihenkilöt ovatkin erittäin tärkeässä asemassa kasvattajina, arvostan teitä tekijöitä äärettömästi, teette mahtavaa työtä lasten ja nuorten liikuttamisen eteen!

Kärpistä lähdin ”kierrokselleni” kolmen peräkkäisen finaalikevään jälkeen, tiedossani oli millaisin eväin joukkueemme olivat menneet kevään peleissä pitkälle. Ensimmäisenä reissasin pari vuotta Suomea ristiinrastiin kouluttajana, vieden nuorille urheilijoille tietoa siitä mitä menestyminen vaatii. Ravinto, lepo, omatoiminen liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat isossa roolissa menestymisen mahdollistajina. Tuleepa menestys sitten kiekkokaukalossa tai arkielämässä.

Seuraavana tein pelaajatarkkailijan töitä, tässä tehtävässä huomio oli yksilöissä. Jääkiekossa huipulle voi päästä montaa eri tietä, osa menee suorinta, toiset kiertotien kautta. Onkin ollut hienoa nähdä miten alueen seurat tekevät tiivistä yhteistyötä. Seurayhteistyön kehittäminen on jatkoa ajatellen erittäin tärkeää, jotta voimme tarjota alueella jokaiselle pelaajalle sopivan paikan harrastaa ja kehittyä.

Ennen paluuta Kärppiin toimin viitisen kautta toiminnanjohtajana salibandyseurassa. Tuona aikana saimme seuratoiminnan puhallettua täysin uusiin liekkeihin ja lähes kolminkertaistettua seuran harrastajamäärän, sen ollessa kahdella viimeisellä kaudella yli 1000, huikea kasvutarina ajatellen mitä kaikkea viime vuosina on tapahtunut. Seuratoiminnan kehittämiseen tarvitaan suunnitelma, määrätietoista etenemistä tavoitteisiin ja paljon yhteistyötä. Kun kaikki tekijät aina seurajohdosta pikkujunnujen valmentajiin ovat yhteisellä asialla, on tulostakin mahdollista saada aikaan, jopa lyhyessä ajassa.

Alkaneessa työssäni isossa osassa tulevat olemaan sanat, avoimuus, rehellisyys ja yhteistyö. Onkin mahtavaa päästä kehittämään Kärppien ja koko alueen jääkiekkoa aitiopaikalta. Tehdään yhdessä alkaneesta sekä tulevista kausista menestyksekkäitä. Positiivisella asenteella ja yhteistyön kautta saadaan tulosta takuulla aikaan.

Tsemppiä kiekkokauteen 2022-23 jokaiselle alueen seuralle ja joukkueelle!

Terveisin,

Henri Dufva
Toiminnanjohtaja
Oulun Kärpät 46 ry