Kärppälinnalle OKM tukea 750 000€!!
Oulun Kärpät 46 RYJulkaistu: 21.05.2022 08.54

Kärppälinnalle OKM tukea 750 000€!!

Voi tätä ILON ja ONNEN päivää!!!!☀️

Valtion liikuntaneuvosto tukee yksimielisesti lausunnossaan liikuntapaikkarakentamisen valtionrahoitusta LInnanmaan uimahallille 800 000 euroa ja Kärpppälinnalle 750 000 euroa. Lopullisen päätöksen tekee Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen. Liikuntaneuvosto on yksimielinen esityksessään

Linnanmaan harjoitusjäähalli, Kärppälinna, Uudisrakennus, Kärppälinna KOy, Oulu

Kustannusarvio liikuntatilojen osalta on 6 200 000 euroa, laajuus liikuntatilojen osalta 6 260 br-m2.

Hankkeessa olemassa olevan Linnanmaan jäähallin viereen rakennetaan uusi kaksikerroksinen kaksikaukaloinen harjoitusjäähalli puku- ja huoltotiloineen. 1. kerrokseen on sijoitettu kaksi kaukaloa ja niiden pukutilat, väestönsuoja, lämmittelytilat, yleisöaula sekä jääkoneen huoltotilat. 2. kerroksessa sijaitsee tekniikkatilat ja katsomoparvi 300 henkilölle. Rakennuksen takapihalla sijaitsevat myös jäähdytyskontti, puistomuuntamo sekä jätekatos. Lauhde-energia käytetään hyödyksi pääasiallisesti kiinteistön lämmitykseen ja lämpimän veden tuottoon, mahdollisesti myös naapurikiinteistön lämmitykseen. Rakennuksen päämitat ovat; lev. 72,9m x pit. 72,5m.

Hankkeelle esitetään rahoitusta vuodelle 2022.

Perustelut

Oulun seudulla merkittävä pula jääajasta. Oulun Kärpät 46 ry omistama Kärppälinna kiinteistöosakeyhtiö rakentaa kaksirataisen harjoitusjäähallin, jolla pystytään tarjoamaan merkittävästi lisää jääaikaa erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan. Oulun kaupunki osallistuu omalla tuellaan hankkeen rahoittamiseen. Hankkeella on rakentamisvalmius ja suunnitelma-asiakirjat ovat kunnossa.