Vuoden Urheiluseura valitaan 17.1.-19
10.1.2019 11:39 Uutiset / Pääsivusto

Vuoden Urheiluseura 2018 valitaan 17.1.-19

Vuoden 2018 urheiluseura -ehdokkaat ottavat koko jengin mukaan

Urheilugaalassa torstaina 17.1.2019 jaettavan palkinnon teemana on tänä vuonna seuran ihmiset. Erityisesti halutaan huomioida nuoret, ja antaa heille urheilun avulla siivet jotka kantavat läpi koko elämän.

Vuoden urheiluseura 2018 -tittelistä ja Alkon 10 000 euron stipendistä kisaavat kolme seuraa ovat kaikki osoittaneet, että seuroissa huomioidaan jäsenet vauvasta vaariin. Jokaisessa seurassa on tehty työtä sen eteen, että kaikki voivat harrastaa osaamistasostaan riippumatta, tulla hyväksytyiksi ja kokea onnistumisen iloa ja joukkuehenkeä.

Urheilugaalassa teemana on nuorten urheilu. Nuorten kasvulle parhaiden edellytysten tarjoaminen on koko yhteiskunnan etu. Suomessa yhdenkään urheilusta innostuneen nuoren ei pitäisi joutua lopettamaan unelmiensa tavoittelua taloudellisista syistä. Olympiakomitean Nuorelle siivet -lahjoituskampanja haastaa koko Suomen kansan lahjoittamaan nuorille urheilutoimintaan Suomen urheiluakatemioissa. Alkon on mukana kampanjassa urheiluakatemiatoiminnan yrityskumppanina.

”Urheilu ja liikunta tukevat nuorten elämää ja Alko haluaa olla mukana tukemassa päihteettömän lapsuuden ja nuoruuden kokemuksia”, sanoo Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen.

Kolme vuoden urheiluseura -ehdokasta saavat porukan puhaltamaan yhteen hiileen


Alkon liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu (neljäs oikealta) ja vuoden urheiluseura -ehdokkaat.

Liikunta- ja urheiluyhteistyö osana alkoholihaittojen ehkäisyä on Alkolle tärkeää, koska urheilu- ja liikuntaharrastukset edesauttavat terveellisiä elämäntapoja ja ehkäisevät syrjäytymistä. Vuoden urheiluseura -ehdokkaat ovat omien lajilittojensa tai liikunnan aluejärjestöjensä ehdottamia. Alko palkitsee vuoden urheiluseuran Urheilugaalassa nyt viidettä kertaa.

Helsingin Uimarit on vuonna 1916 perustettu hyväntuulinen ja yhteisöllinen uintiseura, jonka viikoittaisessa toiminnassa on mukana noin 900 uimaria vauvasta vaariin. Pääpaino toiminnassa on nuorten uinnissa ja taitouinnissa. Helsingin Uimareissa on aivan erityinen yhteisöllinen seurahenki, joka näkyy yhdessä tekemisenä, ilona, nauruna ja jutteluina. Ryhmähenkeen panostetaan jokaisissa harjoituksissa, vaikka pääosin onkin kyse yksilölajeista. Toiminnassa painotetaan elämän arvoja ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia – kavereita, ryhmässä toimimisen taitoja, tavoitteellisuutta, liikunnan iloa ja hyviä elämäntapoja. Helsingin Uimareissa jokainen on arvokas. Tärkeintä ei ole menestys vaan liikunnan ilo!

Oulun Kärpät 46 ry on vuonna 1946 perustettu yli 1 000 jäsenen juniorijääkiekon erikoisseura. Juniorijoukkueiden lisäksi seurassa on kaksi naisjoukkuetta. Seurassa on erittäin vahva harrastekiekkopuoli ja yhdessä Oulun Kärpät Oy:n kanssa seura pystyy tarjoamaan mahdollisuuden kehittyä huippu-urheilijaksi. Seuran tavoitteena on tehdä liikunnasta ja harrastuksesta elinikäinen tapa jäsenilleen. Seuratoiminta on heidän mielestään arvokasta ja merkityksellistä vaikkei huippu-urheilijaksi jokaisen juniorin polku veisikään. Oulun Kärpät on kasvanut Oulussa ja Pohjois-Suomessa jo instituutioksi, joka kulminoituu nykyään pitkälti miesten Liiga-joukkueeseen, mutta syy urheilumenestykseen näkyy jo sen junioritoiminnassa. Kärppä-perheessä asioita tehdään älykkäästi ja suurella tunteella yhteisöllisesti.

Pesäkarhut on vuonna 1985 perustettu yli 600 jäsenen porilainen pesäpallon erikoisseura. Pesäkarhujen naisjoukkue pelaa huippupesistä Suomen pääsarjassa, Superpesiksessä. Pesäkarhujen ennätykselliset 21 000–22 000 katsojaa kausittain keräävät ottelutapahtumat ovat osoitus seuran vahvasta yhteisöllisyydestä ja vankasta kannattajakunnasta. Seura on kantanut omaa yhteiskunnallista vastuutaan toteuttamalla hyväntekeväisyysotteluita, joiden avulla on kerätty 40 000 euroa lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdistuville paikallisille kohteille. Pesäkarhuissa on myös vahva juniori- ja harrastepuoli. Seura on panostanut merkittävästi huippu-urheilun lisäksi junioritoimintaan ja matalankynnyksen harrastamiseen. Pesäkarhuista on kasvanutkin harrastajamäärällä mitattuna pesäpallon suurin jäsenseura, joka liikuttaa harrastajia taaperoista aikuisiin matalalla kynnyksellä ja laadukkaalla toiminnalla.


   
Lisää uutisia
Oulun Kärpät 46 RY
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat