KÄRPÄT GOES X-MAS
12.11.2018 11:14 Uutiset / Pääsivusto

Kärppä Ladies tempaa saattohoidon hyväksi

Kärpät goes X-mas -tapahtuma koko perheelle

Yleisöllä ja yrityksillä on mahdollisuus tehdä hyvää Kärppien ja TPS:n välisen liigakamppailun lomassa lauantaina 17. marraskuuta. Hyväntekeväisyystempauksessa kerätyt varat lahjoitetaan lyhentämättömänä Oulun kaupunginsairaalan saattohoidon osastolle.

Kärpät goes X-mas -ottelussa huutokaupataan kuuden huippupelaajan NHL-paidat aidoin nimmarein, myydään mysteerikiekkoja ja palkitaan parhaalla mielikuvituksella tuunattu tonttulakki, kypärä, hattu tai mikä tahansa jouluinen päähine.

”Saattohoito valikoitui kohteeksi, koska aihe koskettaa jokaista meistä elämän jossain vaiheessa. Tempauksellamme haluamme tukea parantumattomasti sairaiden hoitoa ja sitä arvokasta työtä, jota syöpäpotilaiden elämän loppuvaiheessa tehdään”, toteavat Kärpät Ladiesien edustaja Ida Ohtamaa ja Anna Pyörälä.

Palveluesimies Sirkka Viitanen kaupunginsairaalan palliatiivisen hoidon ja saattohoidon osastolta kertoo, että lahjoitusvarat aiotaan käyttää kannettavaan ultraäänilaitteeseen, jonka avulla parantumattomasti sairaiden kotihoitoa voidaan tehostaa ja potilaiden hyvinvointia parantaa.

”Ultraäänilaite on erittäin tärkeä laite, jolla voidaan helpottaa potilaiden hoitoa kotona. Potilaiden ei tarvitsisi tehdä raskaita matkoja osastolle tai jopa OYS:iin. Potilaamme ovat erittäin kiitollisia siitä, jos he voivat saada elämäänsä helpottavaa oirehoitoa kotiinsa”, Viitanen kertoo.

Saattohoito-osastolla hoidetaan pääasiassa syöpäpotilaita. Neljäsosa potilaista on alle 65-vuotiaita.

NHL-pelipaitoja kaupan

Kärpät-TPS -ottelussa huutokaupataan kuusi huippupelaajan pelipaitaa aidolla nimmarilla. Hiljainen huutokauppa alkaa tuntia ennen ottelua ja huutoja vastaanotetaan aina pelin toisen erätauon loppuun saakka.

Huutokaupattavana ovat Pekka Rinteen (Nashville), Sebastian Ahon (Caroline), Markus Nutivaaran (Columbus), Jesse Puljujärven (Edmonton), Joonas Kemppaisen (Boston) ja Mikko Koivun (Minnesota) NHL-pelipaidat.

Varoja kerätään myös myymällä viiden euron mysteerikiekkoja. Mysteerikiekkojen idea on aiemmilta vuosilta tuttu: Jokainen kiekko on paketoitu niin, että ostaessa ei tiedä, kenen Kärppä-pelaajan kuva ja nimmari sieltä löytyy. Paketteihin on tänä vuonna kätketty myös ennätysmäärä palkintokiekkoja.

Perheen pienimmille ohjelmaa

Liigajoukkueen pelaajien ja valmennuksen vaimoista ja tyttöystävistä koostuvan Kärppä Ladies -järjestön toiminta keskittyy hyväntekeväisyyteen, mutta tavoitteena on korostaa myös perheiden ja yhteisöllisyyden merkitystä.

”Halusimme tehdä ottelusta selkeän perhetapahtuman. Kärpät goes X-mas -ottelussa vierailee joulupukki muorinsa kanssa ja lapsille on järjestetty kasvomaalauspisteitä”, Ida Ohtamaa kertoo.

Tuunaa tonttulakkisi -kilpailu tuo mielenvirkeyttä ja iloa. Parhaan ja mielikuvituksellisimman tonttulakin, pipon, kypärän tai muun päähineen tuunannut aikuinen ja lapsi palkitaan Samsung Galaxy A6 puhelimilla.

Joka syksyinen hyväntekeväisyystempaus on jo tunnettu. Naisten tempauksella on joukkueen, koko kärppäorganisaation ja yhteistyökumppanien tuki. ”Haluamme auttaa ja antaa takaisin, kun meillä on siihen mahdollisuus. Tempaus tuo meille myös sisäistä hyvää, kun voimme yhteisen tekemisen merkeissä tutustua toisiimme ja lisätä joukkueen sisäistä yhteisöllisyyttä”, Ohtamaa ja Pyörälä sanovat.

Kärpät Ladies on lahjoittanut varoja kuuden toimintavuoden aikana jo yli 44 700 euroa. Kohteena ovat olleet Oulun omaishoitajat, Ou­lun en­si- ja tur­va­ko­ti ry, Ou­lun krii­si­kes­kus, Ou­lun ke­hi­tys­vam­mais­ten tuki ry sekä ODL.

Katso myös: Facebook Kärppä Ladies ja Instagram @karppaladies


   
Lisää uutisia
Oulun Kärpät 46 RY
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat