SOPPI-hanke osallisti 50 nuorta mukaan seuratoimintaan
Julkaistu: 20.02.2018 00.00

SOPPI-hanke osallisti 50 nuorta mukaan seuratoimintaan

Sosiaalista osallisuutta parantavat innovaatiot seuratyössä, eli SOPPI-hanke on tullut päätökseen.
3 vuoden aikana hanke osallisti 50 nuorta mukaan seuratoimintaan ja 70% nuorista jatkoi hankkeen jälkeen työ - tai koulutuspoluille. “Kaikki tehhää aina rennosti mutta kunnolla. On kiva ku saa ite myös vaikuttaa mitä tehhää kerhoissa ja kaikkien mielipitteet ja ajatukset otetaa huomioo”, kertoo eräs nuori ilmapiiristä hankkeessa Kärpillä.

Oulun Kärpät 46 ry on kyennyt hankkeen avulla tuottamaan laajempaa yhteiskunnallista toimintaa ja nuoret ovat olleet aktiivisia toteuttajia vanhusten virikekerhoissa sekä lasten matalankynnyksen liikuntatoiminnoissa kuten kerhoissa ja leireillä. Lasten liikuntakerhoissa ja leireillä on liikuttu ja leikitty ilman kilpailullisia tavoitteita. Lapset ovat päässeet kokeilemaan monipuolisesti eri lajeja sekä liikuntamuotoja. ”Hienoa että on ihmisiä jotka tekevät arvokasta työtä nuorten eteen. Nostan hattua teille!” –Vanhemman palaute-

Kärppien penkkiurheilukerho on ollut viriketoimintaa kaupungin hoivakodeissa. Virikekerhoissa jumpataan niin vartaloa kuin mieltä, pelataan toiminnallisia pelejä, muistellaan, askarrellaan, ulkoillaan ja seurustellaan asukkaiden kanssa.

“Kerran viikossa vetämänne penkkiurheilukerho on ollut sisällöltään erittäin monipuolinen ja antoisa hetki piristäen asukkaiden mieltä. Osallistuminen runsaslukuisena jo kertoo sen, että kerho on koettu mielekkääksi. Muistisairaat asukkaat olette ottaneet hienosti huomioon suunnitellessanne kerhotoiminnan sisältöä. Hoivien kuukauden teematkin olitte huomioineet hienolla tavalla. Asukkailta on tullut pelkästään positiivista palautetta. Liikunnallisia ohjattuja ryhmiä ei meillä talossa varsinaisesti ole, joten siinäkin mielessä tuolijumppa teidän vetämänä ja säännöllisesti on ollut asukkaillemme hyvä fyysisen kunnon ylläpitämiseksi. Sosiaalinen ja yhteisöllinen tapaaminen, johon myös nuoret ovat teiltä osallistuneet vetäjinä on koettu mukavaksi ja odotetuksi hetkeksi.” -Rajakylän hoiva-

Alla olevasta videosta näet tunnelmia ja muistoja hankkeen ajalta. Kiitämme yhteistyökumppaneitamme; Oulun Byströmin nuorten palvelut, Oulun Te-toimisto, Oulun Kaupunki, Sokra, Oulun kaupungin hoivakodit, Kemin Lämärit ja Rovaniemen Kiekko. Isoin kiitos kuuluu kuitenkin hankkeessa mukana olleille nuorille!

Kiittäen: Miia ja Saija


Seuran uusimmat