Naiset, Naisten SM-sarja

Kärpät - Ilves  5 - 2

Energia Areena

Nihkeällä pelillä hieno nousu ja kolme pistettä

Keskiviikon hienosta JYP voitosta Kärpät ei osannut ottaa hyötyä irti. Peli oli kadoksissa pelin alusta alkaen. Ilves rokottikin Kärppiä heti ensimmäisessä ylivoimassa heti ottelun alussa 0-1. Ilves siirtyi jo 0-2 johtoon ensimmäisen erän lopulla. Tässä vaiheessa Kärpät vaihtoi maalille Susanna Airaksisen Anu Herralan tilalle. Kärpät kokosi toiseen erään ajatukset ja tekemisen. Isa Rahunen kavensi ylivoimalla toisen erän puolessa välissä lukemiksi 1-2 hienolla siniviiva lämärillä. Viisi minuttia myöhemmin Nina Tikkinen antoi pulun silmä syötön Jenni Maamäelle maalin eteen ja Maamäki nosti rystyllä kiekon hienosti verkkoon. Erä tauolla mentiin lukemissa 2-2.

Kuva: Isa Rahusen 1-2 maali (Sirpa Pöyhönen)

Kolmas erä mentiin hiukan sekavissa merkeissä. Kiekko meni päästä päähän ja näytti jo siltä, että ottelu menee jatkoajalle. Kärpät sai kuitenkin 3-2 hyökkäyksen kaksi minuttia ennen peliajan loppumista. Niina Mäkinen jätti kiekon Saija Tarkille ja Tarkki laukoi kiekon yläkulmaan ilvesvahdin ohi 3-2. Ilves otti maalin jälkeen luonnollisesti maalivahdin pois, mutta Kärpät iski kaksi maalia tyhjiin. Maalintekijät olivat Suvi Käyhkö ja Nelli Salomäki. Ottelu päättyi Kärppien voittoon 5-2. Susanna Airaksinen Kärppien maalilla jatkoi samaa rataa. Airaksinen ei päästänyt tänäänkään ainuttakaan kiekkoa ohitseen. Kärppien parhaana palkittiin Isa Rahunen.

Kärppien seuraava ottelu on KalPaa vastaan keskiviikkona 27.11 klo.18.30. Ottelu pelataan Sonkajärvellä.

Kuva: Nelli Salomäki 5-2 (Sirpa Pöyhönen)