Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittuja
7.2.2019 10:12 Uutiset / Pääsivusto

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittuja

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin viime vuoden ansioituneita urheilijoita ja liikunnan taustavaikuttajia perjantaina 1. helmikuuta. Palkintoja jaettiin 15 eri kategoriassa.

Paras urheilija

Slopestylessä olympiaprossia viime keväänä voittanut Enni Rukajärvi palkittiin Pohjois-Pohjanmaan parhaana urheilijana. Pitkään maailman huipulla urheillut Rukajärvi on palkittu maakunnan parhaana urheilijana myös vuosina 2014 ja 2017.

Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajaksi valittiin Jukka Vähäkangas. Hän on 100 metrin pikajuoksussa suomenmestaruudet voittaneiden Eetu Rantalan ja Anniina Kortetmaan henkilökohtainen valmentaja.

Elämänura-palkinto

Elämäurastaan pohjoispohjalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi palkittiin liikuntaneuvos Seppo Sammelvuo. Pudasjärveläinen Sammelvuo on tehnyt vuosikymmeniä töitä urheilun ja liikunnan aseman edistämiseksi niin Suomessa kuin kansainvälisesti muun muassa Lentopalloliiton puheenjohtajana ja SVUL:n liittovaltuuston jäsenenä. Seuratoiminta ja urheilun järjestötoiminta ovat olleet aina lähellä hänen sydäntään ja hänelle on myönnetty lukuisia tunnustuksia ja ansiomerkkejä ansioista liikunnan ja urheilun saralla.

Nuori urheilija

Jonas Laakkonen Oulun Seudun Moottorikelkkailijoista on vuoden nuori urheilija. 19-vuotias Laakkonen voitti EM-pronssia aikuisten Snowcross-sarjassa.

Vuoden joukkue

Oulu Roller Derby valittiin Kalevan verkkoäänestyksessä vuoden pohjoispohjalaiseksi joukkueeksi. Äänestyksessä olivat mukana myös Kärppien mies- ja naisjoukkueet sekä SK Pohjantähden naissuunnistajat, kaikki tuoreita suomenmestareita. Kaikkiaan ääniä annettiin 2446 kappaletta, joista voittaja sai 31,5 % ja toiseksi tullut Kärppien miesjoukkue 31 %.

Vuoden urheilutapahtuma, vuoden urheiluseura ja vuoden liikuttaja

Vuoden urheilutapahtuma oli SK Pohjantähden Oulussa järjestämä suunnistuksen SM-sprintti, joka keräsi runsaasti yleisöä sekä tapahtumapaikalle että television ääreen.

Vuoden urheiluseuraksi valittiin juniorijääkiekkoon erikoistunut Oulun Kärpät 46, joka oli ehdolla myös valtakunnallisessa Urheilugaalassa.

Vuoden Liikuttaja -palkinnon pokkasi Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi. Hän on ennakkoluulottomasti vaikuttanut Kempeleen asukkaiden liikkumiseen ja liikuntaolosuhteisiin.

Muut palkinnot

Pohjois-Pohjanmaan liikkuvimmaksi kunnaksi valittiin Oulaisten kaupunki. Valinnassa huomioitiin kunnan eri liikuntapalvelut, olosuhteet, yhteistyö seurojen ja muiden liikuntajärjestöjen kanssa ja eri osa-alueiden kehittäminen.

Liikunnan tasa-arvotyöstä palkittiin JS Herculeksen Lähirähinä, joka aktivoi eri asuinalueiden ihmisiä järjestämään omatoimisesti ilmaista ja kynnyksetöntä lähiliikuntaa. Lähirähinä-toimintaa on jo yhdeksällä eri asuinalueella.

Alueellisen Tähtiseura-kannustusstipedin sai Northern Lights Cheerleading. Palkinnon arvo on 1000 euroa ja myöntämisen perusteena oli laadukas seuratoiminta etenkin lasten ja nuorten liikunnan parissa.

Veikkauksen Jokeri-palkinnolla muistettiin Oulun Kiskon juniorilentopallon kesäleiritoimintaa. 500 euron arvoisen palkinnon saajan valitsi Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n pitkäaikainen varapuheenjohtaja Tauno Puurunen.

Tilaisuudessa jaettiin myös kolmen kunnan liikuntateko-palkinnot. Oulun kaupunki palkitsi Oulun Tervahiihdon, Kempeleen kunta jääkiekkoilija Pekka Rinteen ja Pudasjärven kaupunki FC Kurenpoikien ja Oulun Tervareiden välisen farmisopimuksen.

Maakunnan urheilu- ja liikuntaväen yhteinen juhla kokosi Hotelli Lasarettiin 150 vierasta. Illan aikana nautittiin palkintojenjaon lisäksi juhlaillallisesta ja ohjelmasta, josta vastasivat Oulu Youth Jazz Orchestran big band, Suomen kärkikoomikoihin lukeutuva Iikka Kivi, nuorten Olympialaisissa historiallisen neliottelun finaalipaikan ottanut voimistelija Ada Hautala sekä Oulun Taikurit ry lähitaikuudellaan.

Mukana Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalaa mahdollistamassa olivat Veikkaus, Kaleva, Oulun seudun ammattiopisto OSAO, Osuuskauppa Arina ja Pocal Oy.

suurenna kuva
   
Lisää uutisia
Oulun Kärpät 46 RY
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Kategoriat