Kärpät otti taisteluvoiton kolmannessa finaalissa
17.3.2017 0:02 Uutiset / Naiset

Kärpät nousi hienoon voittoon kotiluolassa

Kärpät punnersi voiton kotonaan torstai-illan finaalikamppailussa Espoo Unitedia vastaan. Otteluvoitot ovat nyt 2-1 Kärpille.

Vierasjoukkue aloitti ottelun nopealla jalalla, mutta emännät pääsivät pian peliin mukaan. Ajassa 6:49 Kärpät meni 1-0 -johtoon Hanna Arolan maalilla. Espoolaiset pääsivät tasoittamaan lukemiksi 1-1 erän loppupuolella saatuaan lahjakiekon kärppämaalin takana.

Toisen erän Kärpät aloitti alivoimalla. Heti jäähyn päätyttyä Kristiina Meriläinen laukoi espoolaispakin lievän ohjauksen avustuksella Kärpät johtoon 2-1. Tasan kaksi minuuttia myöhemmin Espoo kuitenkin tasoitti ja meni ylivoimalla johtoon 2-3.

Kolmannessa erässä Kärpät sai ylivoiman, joka ehti vanheta vain 11 sekuntia kun Mira Jalosuo (1+1) iski tasoituksen 3-3. Espoo meni jälleen johtoon, mutta Kärpät tasoitti Reetta Lindholmin lyödessä poikkittaissyötöstä maalin edestä kiekon sisään. Lopulta ajassa 59:16 Saila Saari (1+1) upotti voittomaalin 5-4.

Mira Jalosuo siirtää kiekon espoolaisten maaliin 3-3. Kuva Sirpa Pöyhönen

Espoo yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kapteeni Isa Rahunen sai kiekon ja heitti omalta alueelta korkean lätyn toiseen päätyyn tyhjään maaliin viisi sekuntia ennen loppusummeria. Loppulukemat näin 6-4 Kärpille. Kärppien maalilla torjuneelle Anni Keisalalle kertyi 19 torjuntaa.

Isa Rahusen tuuletukset 6-4 maalin jälkeen. Kuva Sirpa Pöyhönen

Maalihanan seitsemännessä ottelussaan avannut Mira Jalosuo kommentoi: "Hieno joukkuevoitto. Jokainen taisteli kentällä upeasti ja saatiin siitä sitten sen arvoinen palkinto. Erityisen hienoa oli huomata joukkueesta huokuva itseluottamus. Kahdesti noustiin takaa-ajoasemasta tasoihin ja voittoon vain 44 sekuntia ennen pelin loppua. Missään vaiheessa joukkueessa ei ollut paniikkia, vaan luotettiin omaan tekemiseen ja todennäköisyyksiin."

Päävalmentaja Mira Kuisma huokuu tyytyväisyyttä: "Vahva nousu joukkueelta. Oltiin pelin päällä koko ajan, mutta onnistumiset karttelivat taas meitä alkupelin vaikka maalipaikkoja oli. Saatiin taas omasta pelistä kiinni isossa kaukalossa ja pystyttiin pelaamaan leveällä materiaalilla suurin osa pelistä ja luisteltiin vastustajalta jalkoja alta. Vihdoin työnteko palkittiin ja alkoi tulla onnistumisia, nekin jakaantuivat usealle eri pelaajalle, mikä on positiivista että leveyttä löytyy edelleen. Usko omaan tekemiseen ja voittamiseen on vahva tällä joukkueella."

Ottelusarja jatkuu lauantaina 18.3. klo 15:00 Espoossa. Mestaruus on silloin katkolla Kärpille.

Tarvittaessa pelataan viides ratkaiseva finaaliottelu sunnuntaina 19.3. klo 15:00 Oulun Energia Areenalla.


   
Lisää uutisia
Oulun Kärpät 46 RY
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Ilmoittautuminen
Kategoriat