Kärpät taipui ratkaisevassa välierässä 1–4
Julkaistu: 11.03.2020 00.00

Viides välierä Raksilassa pelattiin vierasjoukkueen komennossa. Kärpät ei ratkaisuottelussa päässyt omalle tasolleen ja KalPa vei voiton maalein 1–4.

Ensimmäinen erä käynnistyi Kärppien osalta tahmeasti. Johanna Oksmanin 14 torjuntaa erässä pitivät kuitenkin Kärpät vielä pelissä mukana ja tauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toisen erän alkuun Kärpät sai ylivoiman, kun vastustaja joutui pitämään sääntöjenvastaisesti kiinni Nelli Salomäestä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kärpillä oli myös mahdollisuus mennä ottelussa johtoon, kun Suvi Käyhkö pelattiin läpiajoon, mutta Käyhkön laukaus viuhui yli maalin.

Maalinteon aloitti KalPan tehokas ykkösketju ajassa 33.10. Maalin teki Elisa Holopainen (1+1) ja syöttöpisteen sai Matilda Nilsson (2+1). Vain reilut kolme minuuttia myöhemmin kuopiolaiset menivät jo kahden maalin johtoon ylivoimalla, kun Vilma Hokkanen ohjasi Tanja Niskasen laukauksen maaliin.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela totesi reilusti vastustajan olleen parempi tänään. – He olivat paremmalla jalalla liikkeellä ottelun alusta asti. Oli meillä siinä toisessa erässä omat paikkamme, mietti Salmela.

Kolmanteen erään Kärpät paransi vielä peliään selkeästi, mutta vierasjoukkueen parhaana palkittu Nilsson vei KalPan jo kolmen maalin johtoon ennen kuin Kärpät onnistui maalinteossa reilut viisi minuuttia ennen erän loppua. Kärppien maalin teki Isa Rahunen, jonka ranneveto ruuhkan takaa painui maalin yläkulmaan. Syöttöpisteet keräsivät Oona Havana ja Saila Saari. Kärpät otti vielä maalivahdin pois, mutta maalinteossa onnistui vain Nilsson tyhjään maaliin. Kärppien parhaana palkittu Oksman napsi ottelussa 36 torjuntaa.

Tappion myötä Kärpät taistelee lauantaina pronssimitalista Kuortanetta vastaan. Ottelu pelataan Oulun Energia Areenalla lauantaina kello 12.30. Tervetuloa!