Kärpät puhkaisi KalPan ensimmäisen ottelupallon
Julkaistu: 08.03.2020 00.00

Kärpät lähti Kuopion neljänteen välierään hakemaan sarjan tasoittavaa voittoa ja onnistuikin aikeessaan. Aiempien kolmen, erittäin tasaisen kamppailun jälkeen Kärpät vei selkeän voiton maalierolla lukemin 1–6.

Puolustaja Isa Rahusen (2+0) mukaan Kärppien voiton resepti oli omaan peliin luottaminen. – Pelattiin joukkueena hieno peli. Selkä seinää vasten pelatessa ajateltiin aina vain seuraavaa tilannetta ja seuraavaa vaihtoa. Pysyttiin hyvin jalalla mukana, ja lisäksi tapettiin vastustajan ylivoimat hienosti, Rahunen summasi pelin kulun. Rahunen antoi myös erityiskiitoksen niille pelaajille, jotka eivät ole pudotuspeleissä saaneet paljoa peliaikaa, mutta pelasivat todella hyvin tänään.

Ottelun avausmaali nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla. KalPan ykkösketju Holopainen-Niskanen-Nilsson tehtaili maalin ylivoimalla vastustamattomasta poikittaissyötöstä, josta maalin viimeisteli Elisa Holopainen.

Kärpät pelasi erän edetessä koko ajan paremmin kiekollisena. Tasoitusmaali syntyi erikoisella tavalla alivoimalla, kun omalta siniviivalta vastustajan puolustajilta läpiajoon karannut Saila Saari (1+1) ehti kiekkoon ennen kauas ulos maaliltaan tullutta maalivahti Tiina Rannetta. Kun maalivahtikin oli jo poissa pelistä, Saarella oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin.

Erän viimeisellä minuutilla Isa Rahunen vei ylivoimamaalillaan Kärpät johtoon.

Toisen erän ainoan maalin teki Kärpät. Ennen erän puoliväliä Kärpät selvitti ensin yhden alivoiman ja pian sen jälkeen kolmosketju sai hyvän pyörityksen aikaan vastustajan päädyssä. Oona Havana (1+1) taisteli kiekon laidassa Tilli Keräselle (1+1), joka laukoi kohti maalia. Paluukiekon kävi iskemässä reppuun Eveliina Huttula, joka teki maalin edellisessäkin Kuopion pelissä.

Kärpät lisäsi johtoaan ajassa 48.31, kun juuri KalPan tultua rangaistuksen jälkeen täysilukuiseksi Reetta Lindholm laukoi viivasta ja Rahunen ohjasi kiekon maaliin.

Kotijoukkueen tilaisuus kavennuksen yritykseen koitti, kun Kärpille puhallettiin jäähy reilut kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua. KalPa otti aikalisän ja maalivahdin pois, mutta pelasi koko kaksiminuuttisen kuudella neljää vastaan ja vielä reilut kaksi minuuttia lisää kuudella viittä vastaan tuloksetta. KalPan sorruttua kampitusjäähyyn Keränen pääsi tekemään ylivoimamaalin tyhjään maaliin. Viimeisen maalin iski viimeisellä minuutilla Havana myös tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Janne Salmela kehui erityisesti joukkueensa luistelua, alivoimaa sekä 31 kertaa torjunutta maalivahti Johanna Oksmania. – Voittohan tästä piti ottaa, mikään muu ei nyt merkitse mitään.

Ratkaiseva viides peli pelataan Raksilassa keskiviikkona kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!