KalPa johtoon välieräsarjassa
Julkaistu: 07.03.2020 00.00

Kolmas välieräkamppailu Raksilassa oli joukkueiden edellisten otteluiden tapaan tasainen vääntö. Yleisölle tarjoiltiin pitkä trilleri, kun Kärpät ja KalPa eivät saaneet voittajasta selvyyttä edes yhden jatkoerän jälkeen, joten ottelu ratkaistiin voittolaukauksilla. KalPa vei mittelön maalein 2–3.

Hienosti pelannut Kärppien maalivahti Johanna Oksman joutui päästämään viiden laukojan kisassa yhden maalin taakseen. Voittomaalin teki Noora Oksanen. Kärppien ampujat Isa Rahunen, Saila Saari, Kiia Nousiainen, Aino Karppinen ja Oona Havana taas eivät onnistuneet ohittamaan Tiina Rannetta.

Ensimmäisen erän ainoan maalin teki KalPan Eveliina Nurmi. Toisessa erässä Rahunen toi Kärpät tasoihin Saaren ja Nousiaisen syötöistä. Vain 55 sekuntia myöhemmin Kärpät meni johtoon Sari Wäänäsen laukoessa kiekon ylämummoon. Maali syntyi upean syöttökuvion päätteeksi, kun puolustaja Reetta Lindholm syötti kiekon maalin taakse Nelli Salomäelle, joka antoi nopeasti passin Wäänäselle maalin kulmalle.

Matilda Nilssonin tasoitettua ottelun kolmannessa erässä mentiin jatkoerään, jossa molemmilla joukkueilla oli useita hyviä maalintekotilanteita. Kärpät pääsi jatkoerässä pelaamaan ylivoimaakin, kuten myös KalPa hetkeä myöhemmin Kärppien vaihtovirheen seurauksena, mutta ratkaisua ei kumpikaan joukkue saanut tehtyä. Jo kolmannessa erässä molemmat joukkueet olivat tiivistäneet peluutustaan, ja Kärppien kaksi ensimmäistä kenttää Oona Havana kolmosesta niihin mukaan nostettuna urakoikin miltei koko jatkoerän.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela vakuutti joukkueensa lähtevän hakemaan voittoa huomenna Kuopiosta. – Hallittiin nytkin kahta ensimmäistä erää, kolmas erä oli vähän tasaisempi. Maalipaikkoja meillä kyllä oli, ja oltais voitu ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla. Rankkarithan on vähän arvontaa, tuumi Salmela.

Ottelusarja jatkuu siis huomenna sunnuntaina Kuopiossa kello 16.15, ja KalPalla on mahdollisuus yrittää ottelusarjan katkaisua. Kärpät taas haluaa taistella voiton, jotta pääsee tavoittelemaan finaalipaikkaa keskiviikkona 11.3. Oulussa. Huominen vierasottelu on katsottavissa Ruutu+-palvelusta.