Kärpät tasoitti ottelusarjan Kuopiossa
Julkaistu: 05.03.2020 00.00

Kärppien toinen välieräottelu KalPaa vastaan Kuopiossa oli tasainen taistelu. Kärpät otti niukan 0–1-voiton. Otteluvoitot ovat siis tasan 1–1 ja finaaleihin pääsyyn tarvitaan kolme voittoa.

Kärpät hallitsi ensimmäisessä erässä kiekollista peliä, mutta KalPakin sai peliään käyntiin etenkin erän loppupuolella. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut kovin montaa varsinaista maalintekopaikkaa, vaan keskustaa puolustettiin tiiviisti. Erän lopulla Suvi Käyhkö oli juuri päässyt läpiajoon, mutta harmittavasti summeri soi juuri hänen ylitettyään vastustajan siniviivan.

Toinen erä oli vielä vahvemmin Kärppien hallintaa ja KalPalla oli suuria vaikeuksia avata peliä omasta päädystä Kärppien hyvän karvauksen alla. Kärppien sankariksi nousi Eveliina Huttula, joka viimeisteli voittomaalin komealla laukauksella yläkulmaan. Syöttäjiksi merkittiin Saila Saari ja Monica Sarkkinen Mata.

– Tulin suoraan vaihdosta, Saila syötti nätin syötön keskustaan ja siitä lauoin, kertasi Huttula maalinsa syntyä. – Nyt on loistava fiilis! Onhan tää pleijarikiekko ihan parasta, tiukkoja pelejä saa pelata.

Anna-Kaisa Antti-Roiko juhlii Eveliina Huttulan voittomaalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Maalin jälkeen ottelu jatkui Kärppien hallinnassa. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat kuitenkin yllättävänkin tasaiset: kotijoukkueen Tiina Ranteelle seitsemän ja Kärppien Johanna Oksmanille viisi torjuntaa. Kärpät laukoi enemmän, mutta laukaukset painuivat usein yli tai ohi.

Kolmannessa erässä nähtiin paremmin luisteleva KalPa. Kärpät taisteli kuitenkin upeasti pelanneen maalivahtinsa johdolla. Oksman torjui erässä seitsemän kertaa ja esitti muutaman huipputorjunnan. Ottelun lopussa Kärppien kannattajat saivat jännittää toden teolla, kun Kärpille tuomittiin kampitusjäähy ja kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä kuudella neljää vastaan.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela oli tyytyväinen etenkin joukkueensa puolustuspelaamiseen. – Oksman oli saa***an hyvä! Puolustajilta myös todella iso tasonnosto tiistailta, heidän avauspelinsä oli hyvännäköistä. Kolmoskentän pelaamiseen olen myös tyytyväinen.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Oulun Energia Areenalla kello 12.30. Tervetuloa kannustamaan Kärpät tärkeässä kamppailussa voittoon!

Pääkuvassa maalintekijä Eveliina Huttula ja Tilli Keränen pelin tuoksinassa.