Kärpille ensimmäisestä välierästä tappio
Julkaistu: 03.03.2020 00.00

Kärppien ensimmäinen välierä KalPaa vastaan oli kahden hyvin luistelevan ja taitavan joukkueen tasainen taisto, jota Kärpät hienokseltaan hallitsi. Kuopiolaiset ottivat kuitenkin ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan maalein 3–4. Ottelusarja ratkeaa puolivälierien tapaan kolmella voitolla.

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 3–3. Voittomaalin teki ajassa 53.11 kärppämaalille yksin unohdettu maajoukkuehyökkääjä Matilda Nilsson. Kärpät yritti vimmatusti tasoitusta pelaten viimeiset kaksi minuuttia kuudella kenttäpelaajallakin, muttei onnistunut enää maalinteossa.

Kärppien hallinnasta ottelussa kertoivat torjuntatilastotkin. Päävalmentajankin kehut ansainnut Johanna Oksman torjui maalivahdille vaikeassa pelissä 19 kertaa, kun taas vierasjoukkueen Tiina Ranteella oli torjuntoja miltei tuplasti enemmän eli 37.

– Ois ollu meidän peli, jos ois vaan tukittu tuo keskusta. Meidän omista virheistä ne maalit heille tulivat. Huolehditaan se keskusta tukkoon, luistellaan paremmin ja viimeistellään tehokkaammin seuraavassa pelissä, pohti ykkösketjun laituri Sari Wäänänen (1+1).

Kärpät sai otteluun huonon alun, kun jo ensimmäinen laukaus löysi tiensä maaliin, maalintekijänä liukasliikkeinen Elisa Holopainen pelikellon näyttäessä aikaa 2.37. Kotijoukkue sai kuitenkin juonesta kiinni ja alkoi pikkuhiljaa hallita kiekollista peliä. Tasoitusmaalin iski pitkän pyörityksen päätteeksi maalinedushässäkästä Nelli Salomäki (1+1) Saila Saaren (0+2) ja Wäänäsen syötöistä erän 14. minuutilla. KalPa meni kuitenkin vielä erän lopulla johtoon, kun Kärppien avausyritys omasta päästä johti kiekonmenetykseen. Maalin teki Liisa Kastikainen.

Toiseen erään Kärpät tuli ryminällä ja takoi ensimmäisen minuutin aikana kaksi maalia. Ensin onnistui Wäänänen ja vain 24 sekuntia myöhemmin Kiia Nousiainen. – KalPa ei ollu ihan hereillä erän alussa. Nelli siinä karvas hyvin ja irtokiekko tuli maalin eteen ja löin siitä sisään, kertaili Wäänänen tasoitusmaaliaan. KalPan 3–3-tasoituksen teki Tanja Niskanen toisen erän puolivälissä.

Kiia Nousiaisen 3–2-johtomaali. Kuva Sirpa Pöyhönen.

–Puolustuspelaaminen vain nyt kuntoon. Hyökkäyspäässä oltiinkin jo hyviä ja voitettiin paljon tilanteita, analysoi Kärppien päävalmentaja Janne Salmela, joka kehui erityisesti ykkös- ja kakkosketjuaan tänään.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kuopiossa kello 18.45. Hurjan raskas on työssä käyvän naiskiekkoilijan kevät, kun tähänkin viikkoon saattaa sisältyä neljäkin peliä. – Siitä lähdetään, että Kuopiossa pelataan sunnuntainakin (neljännessä pelissä), lupasi Wäänänen, joka urakoi sekä työssä että kaukalossa. – Kotipelipäivät oon töissä ensin 8,5 tuntia ja pyrin lähtemään töistä noin kahden aikaan. Vieraspelireissuille oon säästäny pekkaspäiviä. Torstain reissusta tullaan kotiin ehkä kahden aikaan yöllä ja aamulla on töiden aloitus 5.30.

Pääkuvassa kiekosta kamppailevat Kärpistä Tilli Keränen ja Sari Wäänänen. Kuva Sirpa Pöyhönen.