Kärppänaiset kolmannen voittonsa myötä välieriin
Julkaistu: 27.02.2020 00.00

Kärpät ja HIFK tarjoilivat 223 katsojalle vauhdikasta ja viihdyttävää peliä kolmannessa puolivälieräkamppailussa Raksilassa. Kärpät vei voiton maalein 3–2 ja jatkaa näin tiistaina alkaviin välieriin.

- Kyllä kiekonhallinta oli meillä, mutta ei oltu ihan toivotun tehokkaita. Ei ollu helppo sarja, mutta joukkueessa pysyi usko omaan tekemiseen. Meillä on niin paljon kokemusta näistä tilanteista. Hatunnosto kuitenkin hyvän loppukirin ottaneelle vastustajalle, tuumi Suvi Käyhkö ottelun tauottua.

Maalinteon ottelussa aloitti HIFK, kun peliä oli pelattu vajaat viisi minuuttia. Kärpät pelasi ylivoiman, jonka päättyessä Fanny Jalonen karkasi maalintekoon suoraan jäähyaitiosta päästyään.

Vaikka Kärpät kiekollista peliä hallitsikin, tasoitusmaalia saatiin odotella toisen erän 7. minuutille saakka. Puolustaja Reetta Lindholm laukoi ylivoimalla viivasta hyvän maskin takaa kiekon reppuun. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Saila Saari (0+2) ja Aino Karppinen.

Kolmanteen erään Kärpät sai hyvän alun. Johtomaali nähtiin ajassa 43.39, kun Saari laukoi ja Anna-Kaisa Antti-Roiko ohjasi kiekon maaliin. Maalin jälkeen myös vierasjoukkueella oli omat hetkensä tasoittaa peli, mutta Kärppien parhaana pelaajana palkittu maalivahti Johanna Oksman napsi torjunnan toisensa jälkeen.

Anna-Kaisa Antti-Roiko ohjasi Saila Saaren laukauksen maaliin (2–1).

Kärpät meni 3–1-johtoon erän puolivälin jälkeen yhdellä kauden erikoisimmista maaleista. Suvi Käyhkö karkasi läpiajoon Sari Wäänäsen oivallisesta syötöstä. Maalivahti Sanni Ahola torjui Käyhkön laukauksen patjallaan, mutta Käyhkön maalintekoaikeita takaapäin jäässä liukumalla ja mailaansa kurottamalla estellyt HIFK-pelaaja törmäsi maalivahtiin vieden samalla kiekon maaliin.

- Sari avas siinä keskelle. En paljoa ehtiny miettiä mitä teen. Iso veskari, joka peitti hyvin. Yritin ujuttaa etukulmasta, kertasi Käyhkö maalin syntyä.

HIFK taisteli kuitenkin loppuun saakka. Emmi Juusela onnistui maalinteossa ottelun loppuhetkillä, kun helsinkiläiset pelasivat ilman maalivahtia. Peliaikaa oli kuitenkin jäljellä enää 12 sekuntia eikä vierasjoukkue onnistunut enää tasoitusmaalia tekemään.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela kehui joukkueensa pelanneen paremman pelin kuin sunnuntaina. – Johtoasemassa pelaaminen on kyllä vaikeaa. Nyt meillä oli kuitenkin kolme kentällistä hyvällä jalalla liikkeessä läpi ottelun. Saatiin se mikä meille kuuluu.

Joukkue saa nyt ansaittua lepoa, kun välttyi sarjan päätyttyä matkustamiselta jälleen Helsinkiin. – Lauantaina naiset saavat lepopäivän, mutta muuten reenataan joka päivä ensi viikon välieriä varten, suunnitteli Salmela.

Välierät käynnistyvät tiistaina 3.3. klo 18.30 Raksilassa Kuopion KalPaa vastaan. Sarjan toinen ottelu pelataan torstaina 5.3. Kuopiossa ja kolmas peli lauantaina 7.3. Oulussa. Mikäli ottelusarjassa tarvitaan enemmän pelejä, pelit jatkuvat vielä sunnuntaina 8.3. Kuopiossa ja keskiviikkona 11.3. Oulussa.

Ottelu on päättynyt ja voitto on meidän!

Pääkuvassa Sari Wäänänen ja Nelli Salomäki juhlivat 3–1-maalia.