Kärpille voitto Helsingissä maalein 1–3
Julkaistu: 23.02.2020 00.00

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelattiin Helsingin Malmilla. Tiukan taistelun voitti ensimmäisen erän jälkeen peliään parantanut Kärpät maalein 1–3. Voittomaaliksi jääneen osuman iski ylivoimalla kolmannessa erässä Nelli Salomäki. Kärpät johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0 ja pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotonaan Raksilassa torstaina.

Ensimmäisen erän jälkeen HIFK johti 1–0. Kärpät ei oikein saanut kiekollista peliään käyntiin. Yksittäisiä hyviä suorituksia kyllä nähtiin, mutta viisikkopelaaminen ontui. Yksi ylivoimakin pelattiin tuloksetta. HIFK taas hyödynsi oman ylivoimansa, kun Caroline Shaunessy lämäsi viivasta kiekon maaliin.

– Vähän samalla kaavalla mentiin kuin eilen, tiukkaa vääntöä oli. Ei oltu ihan valmiita starttiin, mutta vastustajan maali sitten herätti meidät pelaamaan, tuumi Kärppien päävalmentaja Janne Salmela.

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut kärppälauma, joka luisteli hyvin ja vyörytti peliä vastustajan päätyyn. Tasoitusmaalin iski erän puolivälissä Saila Saaren (1+1) poikittaissyötöstä Kiia Nousiainen (1+1). Tilanteen käynnisti puolustaja Isa Rahunen (0+2) hyvällä pystysyötöllä Saarelle.

HIFK:n maalivahti Sanni Ahola pelasi hienon erän torjuen 17 kertaa ja pitäen joukkueensa vielä pelissä mukana. Kärpät pääsi erän lopulla pelaamaan kaksikin kertaa ylivoimaa, mutta erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa.

Kolmas erä käynnistyi tasaisissa merkeissä. Ennen erän puoliväliä Kärpät pääsi ylivoimalle ja pyöritti näyttävästi peliä hyökkäysalueella. Johtomaali syntyikin ylivoimalla, kun pelikello näytti aikaa 49.34. Reetta Lindholm syötti Nousiaiselle, joka ampui kohti maalia ja maalivahdin edessä seissyt Salomäki ohjasi kiekon maaliin.

Puolitoista minuuttia ennen erän loppua helsinkiläiset saivat aloituksen Kärppien päätyyn ja pääsivät aikalisän jälkeen yrittämään tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kärpät taisteli kuitenkin 28 torjuntaa ottelussa napsineen maalivahti Johanna Oksmanin johdolla hienosti. Lopullisen ratkaisun iski tyhjään maaliin Saari. Syöttöpisteet maaliin merkattiin Rahuselle ja Jonna Yli-Mäenpäälle.

– Johtoasemassa pelattiin kyllä hyvin, kertoi Salmela, joka kehui erityisesti Saaren kentän pelaamista.

Kärpät pelaa siis torstaina Raksilassa kello 18.00 alkavassa ottelussa paikasta välieriin. Voitolla Kärpät saisi enemmän lepo- ja valmistautumisaikaa. Tappion myötä taas sarja jatkuisi lauantaina Helsingissä. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!

Pääkuvassa juhlitaan voittomaalia. Kuvat Sirpa Pöyhönen.