Kärpät kohtaa Helsingin IFK:n puolivälierissä
Julkaistu: 11.02.2020 00.00

Kärpät kohtaa Helsingin IFK:n puolivälierissä

Kärppänaiset aloittaa pudotuspelit la 22.2. Raksilassa

Kärppänaisten nousujohteinen liigakausi jatkuu lauantaina 22.2. käynnistyvissä pudotuspeleissä. Puolivälieräsarja alkaa kotiottelulla Raksilassa sarjanousija HIFK:ta vastaan. Pudotuspelisarjat pelataan Naisten Liigassa paras viidestä -systeemillä.

Kärpät oli pisteiden valossa kuuden joukkueen ylemmän jatkosarjan paras joukkue. Oululaiset nousivat alkusarjan viidenneltä sijalta jatkosarjassa toiseksi, ja jäivät runkosarjan voittaja Kiekko-Espoosta lopulta vain neljä pistettä, kun alkusarjan jälkeen piste-ero oli 18.

Kymmenen ottelun jatkosarjassa Kärpät voitti niin Kiekko-Espoon, KalPan (3.) kuin Ilveksenkin (6.) kaksi kertaa. Lisäksi Kärpät otti sekä voiton että tappion HPK:ta (4.) ja Kuortanetta (5.) vastaan.

– On ollut tosi mahtavaa pelata tällä kaudella, kun sarjassa on ollut niin tasaista ja peleissä on ollut koko ajan panosta. En muista ainakaan omien seitsemän kärppäkauteni aikana yhtä tasaista sarjaa, pohtii Kärppänaisten kapteenistoon kuuluva Isa Rahunen.

Tulivoimaa Kärpillä tullee riittämään myös pudotuspeleissä. Saila Saari voitti jatkosarjan pistepörssin nakutellen 10 ottelussa 16 pistettä (6+10). Lisäksi kärkikymmenikköön sijoittuivat Nelli Salomäki (4+9), Kiia Nousiainen (5+7) ja liigan parhaana puolustajista Rahunen (6+3).

Myös Kärppien puolustus- ja maalivahtipeli on tilastojen valossa erinomaista tasoa. Koko runkosarjassa Kärpät päästi vähiten maaleja, alle kahden maalin keskiarvolla peliä kohden. Maalivahdit Johanna Oksman ja Susanna Airaksinen ovat jatkosarjassa napsineet kiekkoja kiinni vähintään 94 prosentin tarkkuudella.

Päävalmentaja Janne Salmelan johdolla Kärpät lähtee puolivälieräsarjaan alemman jatkosarjan voittanutta eli käytännössä 7. sijalta pudotuspeleihin lähtevää HIFK:ta vastaan luottavaisin mielin.

- Syksyllä meillä oli omat vaikeutemme ja paljon loukkaantumisia ja sairastumisia. Nyt joukkue on pysynyt terveenä. Valmistaudumme kaksi viikkoa joukkueena, ja keskitymme joka peliin kerrallaan. HIFK varmasti tulee kovaa ja haluaa ottaa meistä voittoja. Keskitytään omaan tekemiseemme ja uskotaan että sitä kautta hyvä tulee, kertoo Salmela.

Kärppänaisten otteluohjelma:

Puolivälierät

PelipäiväOttelun alkamisaikaPaikkaOttelu
la 22.2.2020klo 12:50Oulun Energia Areena1.puolivälierä: Kärpät - HIFK
su 23.2.2020klo 12:50Malmin jäähalli2.puolivälierä: HIFK - Kärpät
to 27.2.2020klo 18:00Oulun Energia Areena3.puolivälierä: Kärpät - HIFK
TARVITTAESSA
La 29.2.2020klo 15:20Malmin jäähalli4.puolivälierä: HIFK - Kärpät
Su 1.3.2020klo 15:00Oulun Energia Areena5.puolivälierä: Kärpät - HIFK

Kärppien kotiotteluiden liput ovelta:

10€ Aikuiset, 6€ lapset 7-15v, opiskelijat ja eläkeläiset, 20€ perhelippu (2 aikuista ja kaikki lapset)
Oulun Kärpät 46 ry juniorilisenssikortilla ilmainen sisäänpääsy!


Seuran uusimmat