Kärpille tappio voittolaukauksilla
Julkaistu: 01.02.2020 00.00

Kärpillä oli viimeiseen jatkosarjan peliinsä otteluohjelman vuoksi lyhyt valmistautumisaika. Yhden jälkeen yöllä Kuopion pelireissusta kotiutuneet kärppänaiset taistelivat tänään päiväpelissä kotonaan HPK:ta vastaan. Tasaisen kamppailun vei lopulta vierasjoukkue voittolaukausten jälkeen lukemin 3–4.

HPK oli ottelussa toisen erän lopulla jo 3–0-johdossa, kun Heli Allinen, Jasmine Ylitalo ja Jutta Stoltenberg olivat onnistuneet maalinteossa.

Kärppien parhaana pelaajana palkittu Isa Rahunen (1+1) kertoi yöunien jääneen lyhyiksi. – Kaksi ekaa erää oltiin ehkä vielä vähän hyvissä oloissa eilisen voiton jäljiltä ja väsymyskin painoi. Toisella erätauolla puhuttiin, että halutaanko jättää itselle semmoinen olo vai halutaanko pelata paremmin ja lähteä sitä kautta valmiimpina pleijareihin, Rahunen kertasi ottelun kulkua.

Kärpät nousi kolmannessa erässä hienosti mukaan taisteluun pisteistä. HPK:n maalilla Salla Sivula torjui 15 kertaa, mutta joutui päästämään kolme kiekkoa taakseen.

Ensin Kiia Nousiainen (1+1) tälläsi kiekon hienolla rannevedolla ylämummoon Saila Saaren (0+2) ja Jonna Yli-Mäenpään syötöistä ajassa 45.39. Vain minuuttia myöhemmin Isa Rahunen iski ylivoimalla maalin, syöttäjinä Nousiainen ja Reetta Lindholm. Nelli Salomäki tasoitti ottelun ajassa 57.29 Saaren ja Rahusen syötöistä.

Kärpät juhlii tasoitusmaaliaan. Vasemmalta Saila Saari, Nelli Salomäki ja Kiia Nousiainen.

– Jatkoaika oli semmoista tarkkailua, kumpikaan joukkue ei ottanut riskejä. Rankuthan ovat sitten melkoista arpapeliä, tuumi Kärppien päävalmentaja Janne Salmela.

Voittolaukauksissa HPK:n onnistujia olivat sekä Riikka Noronen että Ida Karjalainen, kun taas Kärppien neljä yrittäjää eivät kiekkoa maaliin saaneet.

- Tästä pelistä otetaan kolmas erä matkaan ja niillä eväillä pleijareihin. Tehtiin hieno nousu ja siitä kiitos joka pelaajalle, kehui Rahunen. – On ollut tosi mahtavaa pelata tällä kaudella, kun sarjassa on ollut niin tasaista ja peleissä on ollut koko ajan panosta. Nyt saadaan sitten lomaa pääkopalle ja tietysti fyysistäkin lomaa ennen pleijareita.

Kärppien sarjasijoitus selviää lopullisesti, kun Kiekko-Espoo saa omat pelinsä päätökseen. Tätä kirjoittaessa Kiekko-Espoo johti Kuortanetta vastaan 4–0 ja tulisi voitolla viemään sarjan kärkipaikan. Kärppien vastustaja lauantaina 22.2. alkaviin pudotuspeleihin on todennäköisesti HIFK.