Kärpät voittoon Kuopion perjantai-illassa
Julkaistu: 31.01.2020 00.00

Kärpät voittoon Kuopion perjantai-illassa

Naisten Liigan jatkosarjan kärkisijoista taisteltiin tänään Kuopiossa. Kärpät lähti otteluun kakkossijalta, mutta kotijoukkue KalPa hengitti niskaan vain pisteen päässä. Kärpät on jo varmistanut kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Ennen viikonlopun viimeisiä otteluita Kärpillä oli vielä mahdollisuus sijoittua sijoille 1.-4. Ottelussa taisteltiin siis myös kotiedusta mahdollisiin välieriin ja finaaleihin.

Tasaisessa ja jännittävässä kamppailussa Kärpät vei 1-2-voiton. Voittonsa myötä Kärpät nousi tasapisteisiin sarjajohtaja Kiekko-Espoota vastaan ja varmisti vähintään toisen sijan. Kiekko-Espoolla on jäljellä vielä kaksi peliä tänä viikonloppuna, molemmat Kuortanetta vastaan, kun taas Kärpillä on vielä yksi kotiottelu.

Avausmaalia saatiin odotella ensimmäisen erän loppuhetkille saakka. Isa Rahunen pyssytti viivasta laukauksen, joka vei Kärpät johtoon vain 14 sekuntia ennen erän päättymistä. Maalin syöttivät Suvi Käyhkö ja Nelli Salomäki.

Kamppailu jatkui tasaisena toisessakin erässä. Erän lopulla kotijoukkue pääsi ylivoimalle ja pyörittikin peliä varsin komean näköisesti. Kärppien alivoimanelikko ja maalivahti Johanna Oksman hoitelivat kuitenkin tilanteet mallikkaasti.

Kolmannessa erässä pelattiin edelleen tasaisesti, mutta nyt maalipaikkoja oli molemmissa päissä enemmän kuin aiemmissa erissä. Kärpät esitti hyvää karvauspeliä ja pääsikin hyvin hankaloittamaan kotijoukkueen hyökkäyksiin lähtöä sekä katkomaan syöttöjä. KalPan vahva ykköskenttä Tanja Niskasen johdolla aiheutti kuitenkin ajoittain jänniä tilanteita Kärppien päädyssä.

Kärpät meni jo kahden maalin johtoon ajassa 48.12. Kiia Nousiainen nappasi Saila Saaren aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja syötti viivaan Reetta Lindholmille, joka laukoi kiekon maaliin hyvän maskin takaa.

KalPa otti maalivahdin pois noin kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Kärpät taisteli hyvin, mutta joutui ottamaan estämisjäähyn, jonka seurauksena kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä kuudella neljää pelaajaa vastaan. Kavennusmaali syntyi ajassa 58.21, laukojana Elisa Holopainen. Parhaana pelaajana palkitun Oksmanin johdolla urheasti taistellut Kärpät ei kuitenkaan antanut KalPalle mahdollisuutta tasoitukseen.

Kärppien runkosarja huipentuu huomenna pelattavaan kotiotteluun HPK:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 12.30 Oulun Energia Areenalla. Tervetuloa!

Arkistokuva syksyn Kuopion ottelusta. Kuvaaja Sirpa Pöyhönen.

Seuran uusimmat