Kärpät nousi toiseksi Naisten Liigassa
Julkaistu: 26.01.2020 00.00

Kärpät lähti hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan Kuortaneesta vieraskaukalossa. Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun Kärpät takoi kolme maalia ja vei pisteet Ouluun maalein 1-5. Maalinikkareina kunnostautuivat erityisesti kahden maalin naiset, puolustajat Aino Karppinen ja Isa Rahunen, ja kymmenen eri pelaajaa merkkautti pisteitä.

- Molemmilla joukkueilla on hyvä puolustus ja maalipaikkoja ei hirveästi tule. Ylivoimamme alkaa olla hyvällä mallilla, mutta sitä on toki vähän hiottava vielä. Kolmas erä oli meiltä kokonaisuutena paras erä ja siinä vähän vastustaja tippui sitten kyydistä, Kärppien päävalmentaja Janne Salmela analysoi ottelua.

Kärppien kaksi ensimmäistä maalia teki Karppinen (2+0), joista ensimmäinen tuli ajassa 12.22. Syöttöpisteet merkattiin Anna-Kaisa Antti-Roikolle ja Kiia Nousiaiselle (0+2). Kärppien hyvän hallintajakson päätteeksi Karppinen katkoi siniviivalla Kuortaneen avauksen ja syötti Nousiaiselle, joka laukoi kohti maalia. Maalin edustalla Antti-Roiko pääsi yrittämään paluukiekosta maalia, mutta lopulta kiekon iski maaliin maalin kulmalle noussut Karppinen.

Hieman ennen ottelun puoliväliä Kärpät onnistui maalinteossa myös ylivoimalla. Sari Wäänänen vei kiekon alueelle ja syötti Karppiselle, joka käytti kiekon viivassa Iina Tohilalla. Kuortaneen pelaajan noustua peittämään mahdollista Tohilan laukausta, aukesi Karppiselle tilaa ottaa muutama potku maalia kohti ja tällätä kiekko yläpesään.

Kolmanteen erään Kärpät lähti maalin johdossa, kun Kuortaneen Viivi Vainikka oli kaventanut tilanteeksi 1–2 toisen erän loppupuolella. Isa Rahunen (2+0) teki päätöserässä kaksi maalia, ensin ylivoimalla ajassa 44.31 Nousiaisen ja Nelli Salomäen syötöistä ja vielä toisen 53. minuutilla pian Kärppien alivoiman päätyttyä. Syöttäjiksi maaliin merkattiin Eveliina Huttula ja Tilli Keränen. Kärppäkapteeni Saila Saari iski loppulukemat yksilösuorituksellaan ajassa 54.10.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Karppinen. Kärppävahti Johanna Oksman torjui 24 kertaa ja kotijoukkueen Aino Laitinen 31 kertaa.

Runkosarjan voitosta käydään vielä tiukkaa taistelua, kun kärkikolmikolla on kaikilla pelaamatta kaksi ottelua. Kiekko-Espoo johtaa sarjaa 63 pisteellä. Kärpät nousi voittonsa ansiosta toiseksi (60), kun KalPa (59) hävisi tänään HPK:lle.

Kärppien viimeiset ottelut pelataan ensi viikonloppuna. Perjantaina 31.1. joukkue matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun. Runkosarjan viimeisen ottelunsa Kärpät pelaa kotona Raksilassa lauantaina 1.2. kello 12.30 HPK:ta vastaan. Pudotuspelit alkavat maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 22. helmikuuta.

Kuva arkistokuva kotipelistä Kuortanetta vastaan (Aino Karppinen). Kuvaaja Sirpa Pöyhönen.