Kärpät rutiinivoittoon Ilveksestä
Julkaistu: 25.01.2020 00.00

Kolmantena ylemmässä jatkosarjassa oleva Kärpät aloitti viikonlopun vieraskiertueensa kuudentena olevan Tampereen Ilveksen vieraana Tesoman jäähallissa. Vastustajansa hyvällä luistelulla hyydyttänyt kärppälauma vei pisteet loppulukemin 2–5 ja otti plakkariinsa jo kauden viidennen voittonsa Ilveksestä.

Kotijoukkue aloitti pelin ensimmäiset vaihdot vahvasti, mutta jo ajassa 1.34 Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+1) täräytti kiekon maaliin Ilves-pelaajan harhasyötön jälkeen. Tämän jälkeen ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä.

Toiseen erään Kärpät takoi kolme maalia siirtyen jo 0–4-johtoon. Ensin Kiia Nousiainen (1+2) ohjasi Isa Rahusen laukauksen maaliin. Erän puolivälissä onnistuttiin myös ylivoimalla. Kaksikko Saila Saari (2+0) ja Nousiainen pääsi kiekottelemaan edestakaisin maalin edessä, ja lopulta Saari tälläsi kiekon maaliin. Toisen syötön maaliin pokkasi Nelli Salomäki (0+2).

Seuraavan maali olikin sitten juhlamaali, kun viidennen liigaottelunsa pelannut Oona Havana teki ensimmäisen liigamaalinsa. Tilanteen käynnisti keskialueella Ilveksen hyökkäyksen pysäyttänyt puolustaja Aino Karppinen. Salomäki syötti kiekon vapaana viilettävälle Sari Wäänäselle, jonka laukauksen Havana kävi iskemässä reppuun.

Erän loppupuolella kotijoukkue onnistui tekemään kavennusmaalin nopeasta vastahyökkäyksestä. Kärpillä oli tilanteessa vaihto kesken ja Ilves karkasi 2–1-hyökkäykseen, josta Helen Puputti viimeisteli maalin.

Ilves sai kolmanteen erään hyvän alun, kun ajassa 41.50 Puputti teki jo toisen maalinsa kaventaen tilanteeksi 2–4. Kärpät pääsi pelaamaan erässä kaksi kertaa ylivoimaakin, mutta tällä kertaa lisämaaleja ei saatu aikaiseksi. Ilveksen yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia Saari luisteli Tilli Keräsen syötöstä karkuun vastustajalta ja iski loppunumerot 2–5 tyhjään maaliin.

Kärppähallintaa kuvastavat myös maalivahtien torjunnat. Kärppien Susanna Airaksinen torjui 23 kertaa, kun toisessa päässä Ilveksen Anni Keisalalla joutui töihin enemmän, 37 torjunnan verran. Kärppien parhaaksi pelaajaksi valittiin Antti-Roiko.

- Ensimmäinen erä ei ollut meiltä kovin pirteä, lähinnä vain semmosta jalkojen herättelyä. Toisessa erässä liikuttiin hyvin ja pistettiin myös kiekkoa liikkeelle. Johtoasemassa pelattiin loppu tosi kypsästi, summasi pelin yhteen Kärppien päävalmentaja Janne Salmela. Tunnustusta valmentajalta saivat tänään erityisesti puolustajat, jotka Rahusen johdolla pelasivat hyvin.

Huomenna Kärpät lähtee hakemaan vierasottelussaan ensimmäistä voittoaan Kuortaneesta. Ottelu alkaa kello 15.30 ja se on kaikkien vieraspelien tapaan katsottavissa Ruutu+-palvelusta.