Kärpille ensimmäinen tappio jatkosarjassa
Julkaistu: 19.01.2020 00.00

Kärpät pelasi eilisen tapaan tiukan ja vähämaalisen ottelun. Kauden kolmas tappio Kuortaneelle tuli tänään lukemin 1-2. Kärpät on kuitenkin aloittanut jatkosarjan hyvin, kun joukkue on napsinut kuudesta pelistä viisi voittoa.

Kärpät aloitti ottelun hyvin ja hallitsi erityisesti ensimmäistä erää selkeästi. Kuortaneen maalilla Neea Pohjamo joutui torjumaan erässä 17 kertaa. Maalinteon aloitti ajassa 10.57 kuitenkin vierasjoukkue, kun Viivi Vainikan laukauksen paluukiekon löi maaliin Emilia Vesa. Maalia edelsi Kärppien hyvä tilanne, jossa Jonna Yli-Mäenpää lämäsi kiekon maalin edestä maalivahdin olkapäähän.

Kuortane lisäsi johtoaan toisen erän lopulla. Kärpät pelasi juuri hyvän alivoiman, mutta juuri jäähyn loputtua Vainikka iski kiekon maaliin. Huomionarvoista on, että Kärpät otti pelissä viisi jäähyä, kun Kuortane selvisi jäähyittä.

– Hyvin selvitettiin kaikki alivoimat. Kuortaneen toisessa maalissa oltiin juuri pelattu pitkään alivoimaa eikä oltu päästy vaihtamaan, kertoi puolustaja Iina Tohila.

Kärpät teki vihdoin kavennusmaalin pelin 54. minuutilla. Ensin Kiia Nousiainen syötti Saila Saaren läpiajoon. Saari yritti lurittaa kiekon sisään längistä, ja torjunnan jälkeen ensimmäisenä paikalle ennättänyt Nousiainen nosti kiekon verkkoon maalivahdin yli.

Nousiaisen komea kavennusmaali. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Hyvä taistelu kuitenkin katkesi kahteen peräkkäiseen kampitusjäähyyn hyökkäysalueella. Alivoiman päätyttyä Kärpät yritti vielä raivoisasti tasoitusmaalia, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt.

– Pystyttiin hallitsemaan hyvin kiekollista peliä, hyökkäyksen tukitoimet vain puuttuivat. Vähän loppukiriäkin saatiin aikaiseksi, Tohila analysoi peliä.

Maalivahtien torjunnat kertoivat omaa kieltään ottelun hallinnasta. Pohjamo torjui 36 kertaa, kun Susanna Airaksinen selvisi 16 torjunnalla. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Aino Karppinen. Päävalmentajan kehut ja kolme tähteä Kärppien sisäisessä Oulun Korun ja Kalevala Korun tähtipörssissä ansaitsi Tohila. Muut tähdet menivät tänään Nousiaiselle ja Sari Wäänäselle.

Ensi viikonloppuna Kärpät pelaa vieraissa Ilvestä ja Kuortanetta vastaan. Kärppien seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 1.2. kello 12.30, kun vastustajaksi Oulun Energia Areenalle saapuu HPK.

Pääkuvassa Aino Karppinen. Kuva Sirpa Pöyhönen.