Kärpille 2–1-voitto KalPasta
18.1.2020 18:55 Uutiset / Naisten Liigajoukkue

Jännittävä taisto Raksilassa ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla

Kärppien ja KalPan välinen ottelu oli viihdyttävä ja jännittävä taisto, jossa Kärpät teki 2–1-voittomaalin vain vajaat kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen puolustaja Aino Karppinen (0+2) laukoi viivasta ja korkean kiekon ohjasi maaliin hienosti Jonna Yli-Mäenpää.

Vierasjoukkueella oli vielä omat mahdollisuutensa tasoittaa ottelu. Heti Kärppien johtomaalin jälkeen Matilda Nilsson karkasi läpiajoon sekä aikalisän jälkeen KalPa yritti vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta Kärpät taisteli ja vei ottelusta tärkeät pisteet.

– Katoin vaan, että ammutaanpa maalille, ja Jonna pääsi sen ohjaamaan, kertasi Karppinen voittomaalin syntyä.

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvin tasaisesti, pelin aaltoillessa päästä päähän. Kärpät aloitti maalinteon juuri ennen toisen erän loppua ajassa 39.32, kun Sari Wäänänen tälläsi kiekon ”ylämummoon”. Maalin syötti Karppinen sekä hyvin kulmassa kiekkoa karvannut Nelli Salomäki.


Wäänänen, Salomäki, Karppinen, Tohila ja Yli-Mäenpää juhlivat 10-maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.


– Saatiin siinä pitkän paineen jälkeen hyvä riisto hyökkäyspäässä. Näin, että Sari on vapaana, kertoi tilanteessa viivasta hyökkäystä tukemaan noussut Karppinen. – Hyvin saatiin kyllä keskusta peitettyä tänään, siellä ne laidoilla pyörivät vaan.

Samoilla linjoilla oli myös Kärppien päävalmentaja Janne Salmela. – Lähtökohta otteluun oli, että vastustajan ykkösnyrkki piti saada kuriin ja aika hyvin saatiinkin, KalPan maali oli pikku työtapaturma vain. Molemmat moket olivat tosi hyviä. Me ei oltu ihan terävimmillään maalipaikoissa. Erityisesti Yli-Mäenpään kenttä oli tänään hyvä molemmissa päissä, summasi Salmela ottelun.

KalPan maalin teki hienolla yksilösuorituksella Tanja Niskanen kolmannen erän puolivälissä. Maalivahtien taistossa Kärppien Johanna Oksman torjui tänään 19 kertaa ja KalPan Tiina Ranne 31 kertaa. Molemmat palkittiin joukkueidensa parhaina pelaajina.

Kärppien kokoonpanosta puuttui tänään muutama pelaaja. Lotta Reinikaisen kausi on valitettavasti ohi aivotärähdyksen vuoksi. Kolme pelaajaa lähti suoraan pelistä vielä toiseen peliin Akatemiajoukkueen mukaan.

Sunnuntaina vastustajaksi saapuu Kuortane, jota Kärpät ei ole vielä tällä kaudella onnistunut voittamaan. Ottelu alkaa Oulun Energia Areenalla kello 13. – Kova peli tulee huomennakin. Sieltä tulee vastaan nuori, innokas ja työteliäs joukkue, tuumi Karppinen.


Sari Wäänänen. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Pääkuvassa Jonna Yli-Mäenpää (arkistokuva). Kuvaaja Sirpa Pöyhönen.


   
Lisää uutisia
Naisten Liigajoukkue
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat