K-Espoo kaatui kotona 3-2
Julkaistu: 11.01.2020 00.00

Kärpät lähti viikonlopun ainoaan otteluun hyvällä fiiliksellä. Joukkue on saanut hyvän hengen päälle, kun jatkosarja on lähtenyt mukavasti käyntiin. Ensimmäinen erä mentiin vauhdikkaasti ja parhaat maalipaikat sai luotua kotijoukkue Kärpät. Erässä ei kuitenkaan nähty maaleja, mutta erän luonteesta kertoo, että Kärppien maalilla torjuneella Johanna Oksmanilla oli 5 torjuntaa ja Kiekko-Espoon vahdilla Tiia Pajarisella 14 torjuntaa.

Toisen erän alussa Kärpät oli kovan Kiekko-Espoon painostuksen alla ja ensimmäisen maalin teki tänään vierasjoukkue noin kahden minuutin pelin jälkeen. Kärpät sai rivit kasaan ja peli kääntyi taas Espoon päätyyn. Kotijoukkue tuli tasoihin ajassa 29:57. Suvi Käyhkö (1+1) purjehti hyökkäysalueelle ja Sari Wäänänen oli kärppänä maalin edessä ja sijoitti riparit tyylikkäästi maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa Kärpät iski johtomaali, kun Isa Rahusen tarkka rannelaukaus viivasta löysi tiensä maaliin hyvän maskin takaa. K-Espoo sai vielä erän lopussa hyvän painostuksen Kärppien päätyyn, mutta Oksman maalilla kesti pyörityksen. Erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

Kuva: Kärpät joutui otteluruuhkan vuoksi pelaamaan jälleen Raksilan harjoitushallissa. Se ei kuitenkaan kotijoukkueen tahtia haitannut.

Kokonaisuudessa ottelu oli erittäin vauhdikas ja taas nähtiin todella hienoa jääkiekkoa. Kolmannessa erässä K-Espoo tuli kovalla paineella ja Kärpät joutui rikkomaan. K-Espoon valmentaja Sami Haapanen otti aikalisän ja hieroi joukkueelle ylivoimakuvion, mikä toimi. K-Espoo tasoitti ottelun 2-2 ajassa 47:58. Kärpät pumppasi taas itseensä virtaa. Erän puolivälissä Suvi Käyhkön ja Aino Karppisen hienolla yhteistyöllä syntyi Kärppien voittomaali 3-2. Käyhkö siirsi kiekon maaliin Karppisen upeasta syötöstä. K-Espoo koitti vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Paine oli kova, mutta kiekko kävi vain ylärimassa ja loppujen laukausten edessä olivat Kärppien maalivahti Oksman sekä heittäytyvät Kärppien kenttäpelaajat.

Tänään kolmen tähden pelaajaksi valittu Ada Ukkola kertoi, että joukkueella on ollut koko viikon kivaa ja rento fiilis: ”Me luotetaan joukkueena meidän omaan juttuun ja uskotaan, että me voidaan voittaa mikä joukkue tahansa tässä sarjassa. Tänään peli oli tosi vauhdikasta. Me pysyttiin hyvin kiekossa ja pelattiin viisikkona. Sillä saatiin voitto”.

Kärppien ottelut jatkuu ensi viikonloppunakin kotona. Lauantaina 18.1. klo 14.15 Kärpät saa vieraaksi sarjakakkosen KalPan Kuopiosta ja sunnuntaina 19.1. klo 13.00 vieraaksi saapuu Team Kuortane. Kumpikin ottelu pelataan Oulun Energia areenalla.