Ilves jäi Kärppien jalkoihin
Julkaistu: 04.01.2020 00.00

Kärpät avasi ylemmän jatkosarjan kotiottelut joulutauon jälkeen kotivoitolla. Ottelun alku oli tasavahvaa vääntöä, kunnes erän puolivälin jälkeen Nelli Salomäki (1+3) avasi maalihanat. Erätauolle poistuttiin kuitenkin tasalukemissa 1–1 Ilveksen iskettyä tasoitusmaalin vain 12 sekuntia ennen erän päättymistä.

Toinen erä oli Kärppien hallintaa, ja peli pyöri pääasiassa Ilveksen päädyssä. Vierasjoukkueen jäähyt kostautuivat Kärppien paukuttaessa kaksi ylivoimamaalia. Aiemmin Kärpissäkin pelanneen Ilves-vahti Anni Keisalan kampitusjäähyä ehti kulua vain 23 sekuntia, kun Reetta Lindholm (1+1) ampui kaukaa juuri yläriman alle. Erän lopulla kärppäylivoima jauhoi taas maalin, kun Isa Rahunen (1+1) sai syötön kulmasta aloituspisteelle ja veto painui Ilveksen maaliverkkoon.

Nelli Salomäki oli pelipäällä.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kun Kärpät pääsi taas ylivoimalle. Nelli Salomäki syötti maalin takaa Saila Saarelle (1+2) joka laukoi nollakulmasta kiekon maaliin. Erän puolivälissä Ilves pääsi juottamaan samaa myrkkyä Kärpille, kun väärästä vaihdosta vihelletty jäähy johti 4–2 -kavennukseen. Kärppäalivoima pääsi jo kiekkoon siniviivan tuntumassa, mutta hyökkäysyritys kostautui Ilveksen riistettyä kiekon takaisin ja laukaisupaikka tuotti kavennusosuman. Vieraiden takaa-ajo loppui kuitenkin lyhyeen. Vain pari minuuttia myöhemmin Kiia Nousiainen (1+1) polkaisi keskialueelta Ilveksen puolustuksen läpi ja laukoi Kärppien viidennen osuman, joka jäi ottelun viimeiseksi.

Helppo hymyillä, kun on juuri tehnyt voittomaalin.

– Hyvä aloitus tälle vuodelle, Reetta Lindholm kommentoi ottelua.

– Ylivoimassa onnistuttiin tänään hyvin. Maaleja tuli laajalla rintamalla, Lindholm kiittelee.

Kärppämaalilla Johanna Oksman oli vähillä töin läpi ottelun, keräten vain 19 torjuntaa. Ilveksen maalilla Anni Keisalalle kertyi 47 koppia.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin maalin ja kolme syöttöä urakoinut Nelli Salomäki.

Kärppien ottelut jatkuvat lauantaina 11.1. klo 15:00 K-Espoota vastaan Oulun Baari Areenalla.

Kuvat: Sirpa Pöyhönen