Kärpillä kuuden pisteen viikonloppu
Julkaistu: 08.12.2019 00.00

Kärppänaisten vuoden viimeinen peli pelattiin Hämeenlinnassa. Eilen upean voiton sarjakärki Kiekko-Espoosta ottanut kärppälauma lähti tänään hakemaan voittoa vain kolme pinnaa oululaisten edellä sarjataulukossa olevasta HPK:sta. Taisteluvoiton myötä Kärpät otti pisteet Ouluun lukemiin 0–3 päättyneessä ottelussa.

Avauserä oli jäähyjen sävyttämä, sillä kotijoukkue otti neljä kahden minuutin jäähyä ja Kärpätkin yhden. Erän lopulla neljättä ylivoimaansa pelatessaan Kärpät vihdoin onnistui maalinteossa. Nelli Salomäki nappasi ensin kiekon vastustajalta ja syötti sen Sari Wäänäselle (2+0), joka ampui vastustamattoman laukauksen etuyläkulmaan. Ylivoimaa ehdittiin pelata vain kymmenen sekuntia.

Kärppien toinen maali syntyi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen agressiivisen pelaamisen tuloksena toisen erän puolessa välissä. Kaikki pelaajat taistelivat hienosti kiekosta voittaen kaksinkamppailuja ja aiheuttaen härdelliä maalilla, ja Kiia Nousiainen täräytti lopulta kiekon reppuun. Syöttöpisteet kirjattiin Saila Saarelle (0+2) ja Eveliina Huttulalle.

Kärppien hallittua hienokseltaan ensimmäistä ja toista erää, aloitti HPK vahvan kirin kolmannessa erässä. Kärppien viisikot puolustivat kuitenkin tiiviisti, ja joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Susanna Airaksinen torjui erässä 18 kertaa.

Yhteensä Airaksiselle kertyi ottelussa 35 torjuntaa, kun kollega Pia Dukaric torjui HPK:n maalilla 28 kertaa. Nollapeli oli Airaksiselle jo kauden viides.

Loppulukemat viimeisteli Wäänänen tyhjään maaliin HPK:n yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Maalin syötti Aino Karppinen.

Kärppäluotsi Janne Salmela oli tyytyväinen omiensa esitykseen. – Pelattiin hyvä 60-minuuttinen. Puolustuspelaamisemme oli tänään timanttia!

Voiton myötä Kärpät on edelleen neljäntenä, mutta nyt tasapisteissä kolmantena olevan HPK:n kanssa. Kakkossijaankin on matkaa vain yksi piste, mutta kakkosena oleva KalPa on toki pelannut yhden ottelun vähemmän. Naisten Liigan seuraavat pelit pelataan maajoukkue- ja joulutauon jälkeen 4. tammikuuta, jolloin Kärpät kohtaa kotonaan Ilveksen.