Alkusarja takana ja nyt kohti jatkosarjaa
5.12.2019 13:39 Uutiset / Naisten Liigajoukkue

"Parannettavaa jäi vielä erityisesti maalintekoon", summasi Salmela alkusarjan jälkeen.

Kärpät Naisten Liigan jatkosarjaan viidenneltä sijalta

Naisten Liigan alkusarja on saatu päätökseen ja jatkosarjat käynnistyvät ensi viikonloppuna. Kärpät saavutti välitavoitteensa eli ylempään jatkosarjaan pääsyn ja lähtee siihen viidenneltä sijalta, kun alkusarjan pisteet jäävät voimaan. Kuusi ylemmän jatkosarjan joukkuetta pääsevät kaikki myös keväällä aikanaan suoraan pudotuspeleihin.

Johtopaikalta kautta jatkaa Kiekko-Espoo, joka keräsi 57 pistettä. Sarjajohtajan jälkeen onkin tasaista, sillä KalPa (43), HPK (42), Kuortane (40) ja Kärpät (39) ovat seuraavina hyvin pienillä piste-eroilla. Kuudentena oleva Ilves on jäänyt Kärpistä jo yhdeksän pistettä.


Kärppien syksy on ollut kahtiajakoinen.

Joukkue aloitti sarjan hyvin napsimalla syys-lokakuussa 14:stä pelistään 12 voittoa. Viimeisistä kuudesta ottelusta Kärpät onnistui kaapimaan vain kaksi voittoa.

Pelasimme hyvän alkusyksyn, jonka jälkeen meillä oli paljon sairastumisia sekä loukkaantumisia ja repaleisen kokoonpanon myötä sitten alavireinen marraskuu, harmittelee päävalmentaja Janne Salmela. Kärpillä oli välillä vaikeuksia saada jalkeille täydet kolme kentällistä, vaikka avuksi saatiin niin akatemiajoukkueen kuin juniorijoukkueenkin pelaajia. Salmela on kuitenkin tyytyväinen joukkueen pirteään peli-ilmeeseen kahden viime viikonlopun aikana.

Kymmenen joukkueen alkusarjassa Kärppien puolustus- ja maalivahtipeli oli hyvällä tasolla, sillä Kärpät päästi sarjassa vähiten maaleja. Maalivahdit Johanna Oksman (93,9 %) ja Susanna Airaksinen (93,6 %) ovat torjuntaprosenteissa liigan kärkitasoa. Alivoima toimi myös hyvin, sillä Kärppiä vastaan tehtiin vain kuusi maalia ylivoimalla. Maaleja Kärpät taas teki kärkikuusikosta vähiten.

Parannettavaa jäi vielä erityisesti maalintekoon. Hyökkäyspeli meillä kyllä kulkee hyvin ja luomme paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely kaipaa vielä hiomista.

Kärppien parhaat pistenaiset alkusarjassa olivat Saila Saari (9+10), Nelli Salomäki (5+12), Suvi Käyhkö (10+4) ja Kiia Nousiainen (7+7).

Kärppien jatkosarjan otteluohjelma (Otteluiden alkamisajat tarkentuvat viikolla 51)


Kuvat: Sirpa Pöyhönen


   
Lisää uutisia
Naisten Liigajoukkue
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat