Kärpät taipui Kuortaneelle päätöserässä
Julkaistu: 30.11.2019 00.00

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Yleensä leveällä rosterilla pelaava Kärpät oli nyt liikkeellä vain 8 hyökkääjän ja 6 puolustajan voimin, mutta se ei menoa hidastanut.

Työnteko tuotti tulosta avauserän puolivälissä ja Aino Kaijankoski (1+0) pussitti kauden ensimmäisen maalinsa ohi Kuortaneen maalivahti Aino Laitisen. Syöttöpisteet osumasta Suvi Käyhkölle (0+1) ja Nelli Salomäelle (0+2).

Kuortane kampesi kuitenkin tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin. Ruuhkaa kärppämaalilta ei saatu siivottua vaan Kuortane sai tuikattua pelivälineen nuottaan.

Toistaa erää Kärpät hallitsi vahvasti. Erän ainoaksi maaliksi jäi kärppäkapteeni Saila Saaren (1+0) laukaus nollakulmasta Nelli Salomäen maalin takaa antamasta syötöstä ylivoimalla 25 minuutin kohdalla.

Kolmanteen erään lähdettiin siis kärppäjohdossa 2–1. Kuortaneella oli kuitenkin vielä voimaa puntissa ja taistelutahtoa, ja kotijoukkue sai käännettyä peliä Kärppien päätyyn. Kärppämaalia vartioineen Johanna Oksmanin torjunnoista puolet kertyi kolmannessa erässä.

Kuortaneen tasoitus 2–2 ajassa 48:45 syntyi samanlaisesta maalinedusruuhkasta kuin edellinenkin. Tasan 7 minuuttia myöhemmin Kärppien jäähyn juuri päätyttyä Kuortaneen lämäri keskisektorilta upposi kärppäverkkoon ja Kuortane siirtyi johtopaikalle. Kärppien loppukiriä hiukan vesitti pari minuuttia ennen loppua saatu jäähy, eikä maalivahdin pois ottaminenkaan auttanut, vaan loppunumeroiksi jäi 3–2 Kuortaneelle.

– Maalin tekeminen tuntui erittäin hyvältä pitkästä aikaa. Se antoi lisää itseluottamusta pelaamiseen, toteaa Aino Kaijankoski mutta harmittelee, ettei monista maalipaikoista saatu ratkaistua peliä.

Kärppien parhaana palkittiin Aino Kaijankoski. Kärppämaalilla Johanna Oksmanille kertyi kaikkiaan 31 torjuntaa, Kuortaneen Aino Laitiselle 26.

Kärpät pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa huomenna 1.12. klo 12:45 Vaasassa Sportia vastaan. Ottelu lähetetään Ruutu+ -palvelussa.

Kuva: Sirpa Pöyhönen. Arkistokuva.