Kärpät takaisin voittojen tielle
24.11.2019 20:46 Uutiset / Naisten Liigajoukkue

Kärpät voitti Ilveksen 2–0

Kärpät takaisin voittojen tielle


Kärpillä ja Ilveksellä oli molemmilla allaan voitto alkukauden keskinäisistä otteluista. Kärpät oli tänään alusta saakka aktiivisempi joukkue ja hallitsi kiekollista peliä läpi ottelun kotonaan Raksilassa. Maalivahti Susanna Airaksinen pelasi kauden neljännen nollapelinsä, ja voitto irtosi kärppälaumalle maalein 2–0.

– Vauhdikas peli. Pysyttiin hyvin kiekossa koko kuusikymppinen. Maalivahti ja puolustus onnistuivat hyvin, ja tehtiin maalejakin, analysoi peliä puolustajan näkökulmasta Ada Ukkola.

Kärppien lukuisista maalintekopaikoista huolimatta ensimmäistä maalia saatiin odotella toisen erän puoliväliin saakka. – Joukkueessa oli hyvä fiilis ja kellään ei loppunut usko omaan tekemiseen, vaikka maaleja ei heti syntynytkään, kertoi Ukkola.

Avausmaalin ja samalla ensimmäisen maalinsa Naisten Liigassa viimeisteli Anna-Kaisa Antti-Roiko ajassa 32.57. Esityön maaliin teki puolustussinisellä Ilveksen hyökkäyksen katkonut puolustaja Aino Karppinen, joka hyvällä luistelullaan ohitti kaksikin Ilveksen pelaajaa ja syötti lopuksi kiekon maalin edustalle Antti-Roikolle.


1–0 Anna-Kaisa Antti-Roiko

Kärppien toisen maalin teki kolmannen erän puolivälissä kärppäkapteeni Saila Saari, joka sai 2–1-hyökkäyksessä Kiia Nousiaiselta oivan passin Ilves-puolustajan ohi. Maaliin syöttöpisteen kirjautti myös puolustaja Isa Rahunen.


Saila Saari, Kiia Nousiainen ja Tilli Keränen juhlivat 2–0-osumaa.


Päävalmentaja Janne Salmela oli tyytyväinen Kärppien pelaamiseen. – Kypsä kuusikymppinen meiltä, hallitsimme selkeästi peliä. Sussu (Airaksinen) pelasi myös hyvin, kehui Salmela 21 torjunnallaan nollapelin ansainnutta maalivahtiaan.

Kärpistä parhaana pelaajana palkittiin tänään liukasliikkeistä kolmosketjua hienosti johtanut Oona Havana. Ilveksen parhaan pelaajan titteli meni ansaitusti maalivahti Anni Keisalalle, joka urakoi ottelussa 43 torjuntaa.

Kärppien nais- ja tyttökiekolle ilon aiheita saatiin tänä viikonloppuna myös akatemiajoukkueen varmistettua karsintasarjasta paikkansa Naisten Mestikseen. Ratkaisevassa ottelussa lauantaina pelasi myös muutama liigapelaaja.

Naisten Liigan viimeiset alkusarjan ottelut Kärpät pelaa ensi viikonloppuna vieraskentillä. Kuuden joukkoon jatkosarjaan ja aikanaan pudotuspeleihin pääsy on jo varmistunut, mutta neljäntenä oleva Kärpät voi vielä päätyä mille tahansa sijoista 2.-5., sillä sarja on näillä sijoilla olevien joukkueiden osalta äärimmäisen tasainen. Lauantaina 30.11. pelataan Kuortaneella kello 15.30. Sunnuntaiksi Kärpät matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 12.45. Molemmat ottelut ovat katsottavissa tuttuun tapaan Ruutu+-palvelussa.


Susanna Airaksinen torjui myös Kreetta Kulhuan rangaistuslaukauksen.Kuvat Sirpa Pöyhönen.


   
Lisää uutisia
Naisten Liigajoukkue
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat