Kärpät hävisi toistamiseen kotonaan
Julkaistu: 17.11.2019 00.00

Kärpät kohtasi viikonlopun toisessa kotiottelussaan Team Kuortaneen. Kärpät ei päässyt tänä viikonloppuna kartuttamaan pistetiliään, kun eilisen tappion lisäksi Kuortane vei tänään pisteet maalein 2–4.

Vierasjoukkue sai otteluun hyvän alun, kun jo 37 sekunnin pelaamisen jälkeen kiekko oli Kärppien maalissa. Kärpät tasoitti ottelun alle kahden minuutin kuluttua, kun Sari Wäänäsen laukauksen paluukiekon iski maalin edustalta verkkoon Suvi Käyhkö, joka palkittiin tänään Kärppien parhaana pelaajana. Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, josta vastasi Kuortaneen Sanni Vartiainen komealla laukauksella maalin yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Kuortane meni 1–3-johtoon Naisleijonia kevään historiallisissa MM-kisoissa edustaneen Viivi Vainikan maalilla ajassa 46.00. Nelli Salomäki toi vielä Kärpät taisteluun mukaan vain reilut kolme minuuttia myöhemmin laukomalla tilanteeksi 2–3. Syöttöpisteen maaliin saivat Wäänänen ja Isa Rahunen. Kuortane teki kuitenkin vielä neljännen maalin ajassa 52.46. Kuortaneen maalilla Neea Pohjamo urakoi 39 torjuntaa, ja Kärppien Johanna Oksman torjui 20 kertaa.

Nelli Salomäen maalituuletus.

Viikonlopun otteluissa urakoinut Kristiina Meriläinen kertoi joukkueensa puolustaneen tänään paremmin kuin eilen, mutta tehokkuuden maalinteossa puuttuneen. Meriläinen pelasi lauantaina sekä naisten liigapelin että akatemiajoukkueessa Mestiskarsintaa ja sunnuntainakin noin puolet liigapelistä. – Ei hapota yhtään! Ihmeen hyvin jalka vielä liikkui, ottaen huomioon, ettei ollut kevyt peli sekään mestispeli RoKia vastaan. Oli tosin vähän vaikeaa lähteä tähän vauhdikkaaseen peliin kesken pelin mukaan, mietti Meriläinen.

Kuortaneen päävalmentaja Mira Kuisma kertoi jännittäneensä paluutaan Ouluun, jossa toimi vielä viime kaudella Kärppien päävalmentajana. – Kyllä jännitti tulla tänne, odotin tätä peliä monta viikkoa, kertoi Kuisma, ja totesi joukkueensa vahvuuden eli maalinteon tuoneen tänään heille voiton. – Joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat oikein erityisiä lahjakkuuksia maalinteossa, sanoi Kuisma.

Kärpät pelaa myös ensi viikonloppuna kaksi ottelua kotonaan Raksilassa. Lauantaina 23.11. kello 14.30 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu sarjakärki Kiekko-Espoo, ja sunnuntaina 24.11. pelataan kello 16 Tampereen Ilvestä vastaan.

Ennen ottelun alkua kukitettiin rajapyykkejä saavuttaneita pelaajia. Susanna Airaksinen on pelannut 200 ja Saila Saari 300 liigaottelua.