Kärpille kotitappio KalPaa vastaan
Julkaistu: 16.11.2019 00.00

Kärpät kohtasi kolmen viikon pelitauon jälkeen kotiottelussaan KalPan, joka oli sarjataulukossa kärkkymässä Kärppien kakkossijaa vain pisteen päässä kolmantena. Vauhdikkaassa ja tasaisessa kamppailussa voiton vei vierasjoukkue maalein 2–5.

Ottelun avausmaali nähtiin jo toisella peliminuutilla KalPan maajoukkuehyökkääjien juonimana, kun Elisa Holopainen (1+3) teki Matilda Nilssonin (2+1) syötöstä maalin. Kärppien tasoitusmaalin teki ensimmäistä liigaotteluaan pelannut, kolmoskenttään C2-junioreista lainattu kolmikko. Maalin viimeisteli vasta 14-vuotias Tilli Keränen, ja syötön maaliin antoivat 15-vuotiaat Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko.

– Minä syötin ensin Oonalle, joka pääsi Tillin kanssa hyvään suoraan hyökkäykseen. Oona syötti sitten Tillille, joka pisti kiekon puikoista sisään, kertasi tilanteen kulkua Antti-Roiko. Kolmikko kertoi nauttineensa pelaamisesta naisten tasolla, koska pojissa peli on vähän fyysisempää ja mailahäirintää on tosi paljon. – Oli mukavaa pelata, meidät otettiin hyvin vastaan ja joukkuekaverit tsemppasivat ja kehuivat, kertoi Antti-Roiko. Tyttöjen päätähtäin on vuodenvaihteen alle 18-vuotiaiden MM-kisat, jonne pääsemistä he pitävät melko todennäköisenä. – Ihan hyvin meillä on siellä (maajoukkueessa) pelit menneet, kertoi Havana.

Anna-Kaisa Antti-Roiko, Tilli Keränen ja Oona Havana Kärppänaisten tiedottaja Mareena Nissin jututettavana ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän lopussa Kalpa meni vielä 1–2-johtoon alivoimalla. Toista erää hallitsi Kärpät. KalPan Tiina Ranteelle kirjattiin 17 torjuntaa, kun kotijoukkueen Susanna Airaksinen selvisi 3 torjunnalla. Toki yksi Airaksisen torjunnoista oli Nilssonin läpiajo, jossa hän torjui varmasti. – Ei oltu ihan terävimmillään tänään. Toisessa erässä meillä olisi ollut paikat ratkaista tämä peli, kommentoi päävalmentaja Janne Salmela. Kiitosta Salmela antoi erityisesti kolmosketjun tytöille sekä pirteästi esiintyneelle Suvi Käyhkölle.

Kolmannen erän alussa Kärpät tasoitti ottelun ylivoimalla suorasta hyökkäyksestä. Suvi Käyhkö luisteli hyvin maalille ja ampui kiekon verkkoon. Syötön maaliin antoivat Aino Karppinen ja Kristiina Meriläinen. Vain kaksi minuuttia myöhemmin KalPa meni jälleen johtoon, nyt Tanja Niskasen maalilla. Nilsson viimeisteli vielä kaksi maalia, ensin ylivoimalla ajassa 47.03 ja loppulukemat tyhjään maalien Kärppien yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. KalPan parhaana pelattiin ansaitusti 32 torjunnallaan Ranne, kun taas Kärppien palkinnon pokkasi vahvasti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä pelannut puolustaja Isa Rahunen.

Kärpät juhlii Tilli Keräsen maalia.

Ottelun jälkeen viisi Kärppien pelaajaa valmistautui vielä lähtemään illalla pelattavaan akatemiajoukkueen peliin. He pelannevat siis viikonlopun aikana kolme peliä, kun huomennakin pelataan vielä Naisten Liigaa Raksilassa.

Tappion myötä Kärpät putosi sarjataulukossa kolmanneksi. Huominen vastustaja Kuortane on neljäntenä, vain viisi pistettä Kärppien takana (mikäli Kuortane voittaa tämän päivän ottelunsa, jota johtaa tätä raporttia kirjoittaessa 4–0). Kuusi parasta joukkuetta jatkaa alkusarjasta varsinaiseen Naisten Liigaan. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon sunnuntaina 17.11. klo 12.45 alkavassa ottelussa!

Anna-Kaisa Antti-Roiko, Tilli Keränen ja Oona Havana.