Kärpille jatkoaikavoitto HIFK:sta Raksilassa
Julkaistu: 20.10.2019 00.00

Kärpät ja HIFK tarjosivat Raksilassa 130 katsojalle vauhdikkaan ja jännittävän pelin, vaikka maaleja ei runsaasti nähtykään. Kärpät oli parantanut peliään edellispäivän ottelusta, mutta HIFK pisti Kärpille hyvin kampoihin ja ottelu ratkesi vasta jatkoajalla. Kärpät pokkasi kahden pisteen voiton lukemin 2–1.

Ottelun sankariksi nousi Jonna Yli-Mäenpää kahdella maalillaan. – Siinä vain menin maalia kohti lapa jäässä, ja Suvi Käyhköltä tuli hyvä syöttö, kertasi Yli-Mäenpää ratkaisuosumaansa. – Ketjumme peli on koko ajan parempaan suuntaan menossa. Maalinteko on edelleen meille joukkueena vaikeaa.

Kärpät juhlii voittomaaliaan. Isa Rahunen, Jonna Yli-Mäenpää ja Suvi Käyhkö.

Ensimmäisessä erässä nähtiin Kärpiltä hyvää hyökkäyspeliä. Maalit vain jäivät uupumaan. Toisessa erässä lähimmäksi maalia pääsi Kärppien Kristiina Meriläinen, joka laukoi erän alussa kiekon ylärimaan. – Toisen erän jäähyt vähän sotkivat pelimme rytmiä, kommentoi Kärppien päävalmentaja Janne Salmela. – Ylivoima oli jälleen tehotonta, sitä on vielä treenattava, kertoi Salmela, joka oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Kolmannessa erässä Kärpät avasi maalihanansa ylivoimalla. Vahvasti pelistä toiseen pelaava, tänään erityisen hyvin hyökkäyssuuntaankin pelannut puolustaja Isa Rahunen laukoi viivasta, ja niin Eveliina Huttula kuin Suvi Käyhkökin pääsivät kokeilemaan maalintekoa. Lopulta kiekon löysi Yli-Mäenpää, joka nosti sen maaliin.

Kärppien avausmaali. Suvi Käyhkö, Jonna Yli-Mäenpää ja Eveliina Huttula.

Pian maalin jälkeen Kärpät otti rangaistuksen, ja HIFK pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kärppien tultua täysilukuiseksi HIFK:n tasoituksen laukoi kärppäkasvatti Fanny Jalonen, joka palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana. Erän lopulla Kärpät joutui vielä alivoimalle, mutta joukkue taisteli 22 kertaa ottelussa torjuneen maalivahtinsa Susanna Airaksisen johdolla hyvin.

Ensi viikonloppuna Kärpät lähtee reissuun länsirannikolle ja pelaa lauantaina klo 16.20 TPS:n sekä sunnuntaina klo 15.15 Lukon vieraana. Ottelut ovat katsottavissa Ruutu+-palvelusta.