Kärpät voitti Lukon Raksilassa
Julkaistu: 19.10.2019 00.00

Kärpille niukka voitto Lukosta Raksilassa

Kolmantena Naisten Liigassa oleva Kärpät pelasi lauantaina kotonaan Raksilassa yhdeksäntenä liigassa olevaa Rauman Lukkoa vastaan. Lukko oli kerännyt 10 pelistään tähän mennessä vain kuusi pistettä, mutta ennakkoasetelmista huolimatta pelistä tuli Kärpille vaikea. Kärpät onnistui kuitenkin voittamaan ottelun maalein 2–1.

Kärppien voittomaalin tehnyt Nelli Salomäki harmitteli joukkueensa huonoa viimeistelyä ja peräänkuulutti parempaa asennetta. – Maalinteko oli tänään taas hankalaa. Saatiin kyllä paikkoja, mutta viimeistely ontui. Olemme selkeästi paremmin liikkuva joukkue, joten meidän olisi pitänyt alusta asti näyttää vastustajalle kaapin paikka, Salomäki mietti.

Oman ketjunsa peliin Salomäki oli tyytyväinen siltä osin, että se sai tehtyä ottelun molemmat maalit ja antoikin tunnustusta ketjukavereilleen Saila Saarelle ja Kiia Nousiaiselle. – Kyllähän me paikkoja saatiin luotua, mutta kyllä me toisaalta myös hukattiin niitä. Hyvä, että pari maalia sentään saatiin tehtyä.

Ottelu oli ensimmäisen viiden minuutin jälkeen Kärppien hallintaa, mutta Kärpät onnistui maalinteossa vain ensimmäisessä erässä. Ensin ajassa 7.36 maalin laukoi Nousiainen Saaren ja Salomäen syötöistä, ja vain vajaat neljä minuuttia myöhemmin osui vuorostaan Salomäki Nousiaisen laukauksen paluukiekosta. Tähänkin maaliin syöttäjäksi merkittiin myös Saari.

Nelli Salomäki, Reetta Lindholm, Kiia Nousiainen ja Saila Saari juhlivat 1–0-osumaa. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Lukon maali syntyi toisessa erässä erikoisesta tilanteesta. Kärppien pelatessa ylivoimaa Kärppien maalivahti Johanna Oksman syötti kiekon suoraan vastustajalle, jolla oli helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin. Kummastusta katsomossa herätti myös Lukon valmennusjohdon päätös olla ottamatta maalivahtiaan pois ottelun loppuhetkillä, jotta saisi yhden ylimääräisen kenttäpelaajan tasoitusmaalia yrittämään. Lukolla oli kyllä omat hetkensä tasoittaa peli jo aiemmin, mutta se ei ottelun lopussa saanut oikein kunnollista kiriä aikaiseksi.

Oksman torjui ottelussa varmasti 18 laukausta, kun taas toisessa päässä Lukon vahti Johanna Niemi urakoi 35 torjuntaa ja palkittiinkin joukkueensa parhaana pelaajana. Kärppien parhaan pelaajan palkinnon pokkasi puolustaja Iina Tohila.

Kärpät pelaa seuraavan kerran jo huomenna, kun vastustajaksi Raksilaan saapuu HIFK, joka hävisi tänään Kuopiossa Kärppien kanssa tiukkaa taistoa sijoituksista käyvälle KalPalle niukasti 3–2. Tulehan kannustamaan Kärppänaiset voittoon Oulun Energia Areenalla kello 12.45 alkavassa ottelussa!

Suvi Käyhkö. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Ylimmässä kuvassa juhlitaan 1–0-maalia: vasemmalta Saila Saari, Kiia Nousiainen ja Nelli Salomäki. Kuva Sirpa Pöyhönen.