Kärpille tappio Tampereella
Julkaistu: 13.10.2019 00.00

Kärpät pelasi jo toisen kerran tällä kaudella Ilvestä vastaan, tällä kertaa Tampereella. Ensimmäinen kohtaaminen Kuopion aloitusturnauksessa oli päättynyt Kärppien voittoon.

Tässä ottelussa jännitystä riitti loppuun saakka. Ilves lähti kolmanteen erään 2–1-johdossa, ja Kärpät haki vimmatusti tasoitusta. Ottelu päättyi kuitenkin Ilveksen voittoon lukemin 3–1 Ilveksen tehtyä viimeisen osumansa tyhjään maaliin Kärppien yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia.

Kärpät hallitsi peliä ja etenkin kolmatta erää selkeästi, laukaustilaston ollessa Kärpille kolmannessa erässä 14–2 ja koko ottelussakin 41-28. Ilveksen maalivahti Anni Keisala pelasi kuitenkin erinomaisen ottelun pysäyttäen Kärppien maalintekotilanteet.

Koko joukkue puolusti kokonaisuutena hyvin, mutta Ilves vei voiton toisen erän kahdella nopealla maalillaan. Kärppien maalivahti Susanna Airaksinen pelasi hyvin, torjuen erityisesti toisessa erässä monta hyvää tilannetta, vaikka kaksi kiekko lopulta livahtikin hänen selkänsä taakse. Kärppien parhaana pelaajan palkittiin ykköskentän laitahyökkääjä Suvi Käyhkö.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela harmitteli joukkueensa tehotonta hyökkäyspelaamista. – Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvää pelaamista, ja kolmannessakin vielä taisteltiin. Airaksinen teki mitä pystyi ja puolustettiinkin hyvin, mutta maalinteko oli tehotonta. Ilves toki puolusti hyvin ja piti meidät poissa hyviltä tekopaikoilta, mietti Salmela.

Kärpät aloitti pelin räväkästi, ja avausmaali syntyi jo ajassa 3.45. Kärppien ylivoiman pyöriessä pitkään hyvin Ilveksen päädyssä, Kiia Nousiaisen poikittaissyöttö löysi maalin kulmalta Nelli Salomäen, jonka laukauksen paluukiekon sivalsi maaliin Camilla Reinikainen. Kärpät hallitsi peliä avauserässä selkeästi, mutta ei onnistunut tekemään lisämaaleja.

Toisen erän alku oli kuin toisinto ensimmäisestä erästä. Sama Ilveksen pelaaja otti ottelussa jäähyn jo toistamiseen erän toisella minuutilla. Tällä kertaa Kärpät ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla maalinteossa.

Tasakentällisin toisessa erässä pelattiin hyvin tasaisesti, molempien joukkueiden järjestellessä lukuisia hyviä maalipaikkoja. Kärppien hyvä painostusvaihe Ilveksen päädyssä johti kuitenkin Ilveksen 2-1-vastahyökkäykseen, josta Ilves teki tasoitusmaalin. Vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Kärpät hävisi kaksinkamppailun oman maalinsa edessä, ja Ilveksen voittomaaliksi jääneen osuman teki vasta 14-vuotias Kerttu Lehmus.

Kärpät pelaa ensi viikonloppuna kotonaan Raksilassa kaksi ottelua. Lauantaina 19.10. kello 14.30 alkavassa ottelussa vastustajana on Rauman Lukko, ja sunnuntaina pelataan kello 12.45 HIFK:ta vastaan.

Kuva: Arkistokuva, kuvaaja Sirpa Pöyhönen.