Kärpät voittoon Hämeenlinnassa
Julkaistu: 12.10.2019 00.00

Kärpät otti toisen voittonsa HPK:sta

Maajoukkuetauon jälkeen vieraspelireissulle lähtenyt, Naisten Liigassa kolmantena majaileva Kärpät pelasi lauantaina 12.10. kuudentena olevaa HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Oulussa oli voittanut Kärpät jatkoajalla.

Kuten kaksi viikkoa sitten Oulussakin, tämäkin ottelu oli hyvin tasainen. Kärpät pystyi parantamaan peliään ottelun edetessä ja vei lopulta voiton maalein 2–0. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin varmasti läpi ottelun torjunut, nollapelin pelannut maalivahti Johanna Oksman.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella yli kolmannen erän puolivälin. Kärpät oli pelannut hyvän kolmannen erän alun, mutta ei ollut pystynyt tekemään maalia, vaikka sai pelata ylivoimaakin kolmeen otteeseen. Ensimmäinen maali syntyi, kun hyökkäyspään aloituksessa ensin Jonna Yli-Mäenpää voitti aloituksen, jonka jälkeen Suvi Käyhkö syötti kiekon viivaan Isa Rahuselle. HPK:n pelaajan blokattua Rahusen laukauksen maalin edessä, Suvi Käyhkö nosti rystylaukauksella kiekon maaliin.

Vajaat neljä minuuttia ennen pelin loppua HPK otti ensin aikalisän, jonka jälkeen se yritti tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Kärpät puolusti hienosti ja piti kotijoukkueen poissa hyviltä maalintekopaikoilta. Kärppien toisen maalin teki tyhjään maaliin ajassa 58.05 Kiia Nousiainen Saila Saaren ja Nelli Salomäen syötöistä.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmela kertoi pitkän bussimatkan vaikuttaneen pelaajien luisteluun ottelun ensimmäisessä erässä. – Vaikea alku. Ei päästy millään omalta alueelta pois kiekolla, mutta hyvin puolustettiin. Parannettiin hyökkäyspelaamista kuitenkin ottelun edetessä. Paljon saatiinkin paikkoja, mutta terävyys puuttui maalinteosta, analysoi Salmela peliä. Salmela kehui erityisesti koko joukkueen hyvää puolustuspelaamista sekä loistavasti pelannutta Oksmania, jolle kirjattiin 27 torjuntaa.

Kärpät nousi voitollaan liigassa toiseksi ohi KalPan, joka hävisi tänään kotonaan Kuortaneelle jatkoajalla. HPK puolestaan putosi pudotuspeliviivan alapuolelle seitsemänneksi. Sarjaa johtaa edelleen Kiekko-Espoo, jota Kärpät on perässä vain kaksi pistettä.

Hämeenlinnasta Kärpät jatkoi matkaansa Tampereelle, jossa se pelaa sunnuntaina Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa kello 13.00 ja sen voit seurata Ruutu+-palvelusta.