Julkaistu: 02.10.2019 00.00

Kärpät Liigan kolmannelta sijalta sarjatauolle

Kärpät Naiset Liigassa kolmantena

Naisten Liiga on alkanut Kärppänaisten osalta hyvin. Syyskuun aikana on pelattu 8 ottelua alkusarjasta, jossa on jäljellä vielä 12 ottelua. Kärpät on 10 joukkueen sarjassa kolmantena, tasapisteissä kakkosena olevan KalPan kanssa ja vain kaksi pistettä sarjajohtaja Kiekko-Espoota perässä. Kuusi parasta joukkuetta jatkaa alkusarjan jälkeen varsinaiseen Naisten Liigaan ja varmistaa näin jo pudotuspelipaikkansa. Kärpät on hävinnyt ainoastaan kauden avausottelunsa KalPaa vastaan, mutta on sen jälkeen napsinut pelkkiä voittoja.

Päävalmentaja Janne Salmela on tyytyväinen sekä tuloksiin että joukkueen pelaamiseen. – Nämä ottelut ovat osoittaneet, että olemme tehneet kesällä oikeita asioita. Parannettavaa toki aina löytyy. Sarjatauko tulee meille hyvään paikkaan, sillä viime viikonloppuna oli jo hieman henkistä väsymystä nähtävissä, koska olemme pelanneet kaksi peliä joka viikonloppu ja joutuneet matkustamaan paljon, kertoo Salmela joukkueen alkukaudesta.

Pistepörssissä liigan top-20:een mahtuvat Kärpistä 10 pistettä (5+5) kerännyt joukkueen kapteeni Saila Saari (13.) sekä Nelli Salomäki, joka on 9 pisteellään (3+6) sijalla 19. Ketjun kolmas lenkki, Kärpissä ensimmäistä kauttaan pelaava Kiia Nousiainen on myös summannut mukavat tehot 5+3=8. Maalivahtitilastoissa Tuomas Tarkin valmentamat Kärppien veskarit Susanna Airaksinen (3 ottelua) ja Johanna Oksman (5 ottelua) ovat kärkisijoilla.

Olemme peluuttaneet laajalla rintamalla pelaajia, vaikka meillä onkin tällä hetkellä vain 9 hyökkääjää. Meillä on ollut hyvää yhteistyötä kakkosjoukkueen (Kärpät Akatemia) kanssa. Sieltä olemme saaneet hyviä pelaajia, joita olemme voineet peluuttaa muutamassa ottelussa, kun vastassa eivät ole olleet aivan kärkijoukkueet, Salmela sanoo.


Kuva (SIrpa Pöyhönen): Kärpät-TPS ottelun tuuletukset 29.9.

Kärppiä tyttöjen ja U23 maajoukkueisiin

Ensi viikonloppuna Naisten Liigassa ei pelata maajoukkuetauon vuoksi. Tyttöleijonat (N18) ja Suomen haastajajoukkue (N23) pelaavat Kuortaneella kansainvälisessä Kuortane Cup -turnauksessa, jossa ne kohtaavat Tsekin ja Norjan tyttöjoukkueet. Alle 18-vuotiaissa Tyttöleijonissa ei nähdä yhtään Kärppien liigajoukkueen pelaajaa, mutta Kärppien C2-poikien juniorijoukkueesta turnaukseen lähtevät hyökkääjät Oona Havana, Tilli Keränen ja Anna-Kaisa Antti-Roiko. Alle 23-vuotiaiden joukkueeseen taas on valittu Kärppänaisten puolustajat Iina Tohila ja Ada Ukkola sekä hyökkääjät Kiia Nousiainen ja Jonna Yli-Mäenpää.


Kansainvälinen Girls’ Hockey Day Oulussa 6.10.

Kärpät ottaa osaa kansainväliseen tyttökiekkotapahtumaan Girls’ Hockey Day järjestämällä tytöille avoimen jääkiekon kokeilujään sunnuntaina 6.10. klo 10.45-11.45 Oulun Baari Areenalla eli Raksilan harjoitusjäähallissa.

Tapahtuma on avoin kaiken ikäisille tytöille. Jäällä luistellaan, leikitään ja myös pelaillaan. Mukaan tarvitsee vain luistimet ja kypärän. Mailankin voi ottaa mukaan pelaamista varten, mutta se ei ole pakollinen. Tapahtuma on maksuton, ja siihen osallistujat voivat tulla ilmoittautumaan hallille klo 9.45 alkaen.

Viime vuonna Girls’ Hockey Day -viikonloppuna järjestettiin yli 500 tapahtumaa 42:ssa eri maassa ympäri maailmaa, kuudella eri mantereella. Kärppien tapahtumassa tyttöjä opastavat myös naisten liigajoukkueen pelaajat Suvi Käyhkö, Sari Wäänänen, Reetta Lindholm ja Inka Kervinen.


Kuva (Sirpa Pöyhönen): Tyttökiekko Kärpissä - Pikku Saijat erätauko-ottelussa Naisten Liiga ottelussa kaudella 2018-2019

Kärppien seuraavat ottelut

PäivämääräKellonaikaOtteluPaikka
la 12.10.klo 16:00HPK – KärpätMetritiski Areena / Ruutu+
su 13.10klo 13:00Ilves – KärpätTesoma / Ruutu+
la 19.10.klo 14:30Kärpät – LukkoOulun Energia Areena / Ruutu+
su 20.10.klo 12:45Kärpät – HIFKOulun Energia Areena / Ruutu+

Linkkejä:

Oulun Kärpät Naiset kotisivu: www.oulunkarpat46.fi/naiset

Naisten Liigan sarjataulukko ja tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/beta/tilastointi/index.php/etsi#sarjataulukko

Naisten Liigan pelaamistapa: http://www.finhockey.fi/index.php/seuralle/sarjatoiminta#sarjojen-pelaamistavat-miehet-naiset-ja-a-c-nuoret

Tyttöleijonien joukkue Kuortane Cupiin ja N23-joukkueesta ei valitettavasti ole vielä ainakaan Jääkiekkoliiton tiedotetta):

http://leijonat.fi/index.php/maajoukkueet/tyttoleijonat/2019-20/item/34279-alle-18-vuotiaat-tytot-lokakuussa-kuortane-cupissa-tassa-joukkue

Kuortane Cupin ottelut: http://www.leijonat.fi/index.php/live/lahetykset

Girls’ Hockey Day:

https://www.oulunkarpat46.fi/joukkueet/4507/uutiset/37869/vietetaan-yhdessa-tyttokiekkopaivaa-su-6-10

http://www.leijonat.fi/index.php/palstat/tyttokiekko/item/33865-ghd-lokakuussa-tule-kokeilemaan-jaakiekkoa

https://www.iihf.com/en/static/5137/world-girls-ice-hockey-weekend

Kirjoittaja: Mareena Nissi, Kärppien Naisten joukkueen tiedottaja

Seuran uusimmat