Kärpät jätti kotiottelussaan TPS:n nollille
29.9.2019 16:24 Uutiset / Naisten Liigajoukkue

Kärpät jätti kotiottelussaan TPS:n nollille

Kärpät jätti kotiottelussaan TPS:n nollille


Sunnuntain kotipelissä Kärpät pelasi sarjassa kahdeksantena majailevaa Turun Palloseuraa vastaan. Kärpät vei voiton lukemin 3-0. Kärppien parhaana pelaajana palkittu Susanna Airaksinen tarvitsi nollapeliinsä vain 19 torjuntaa, kun taas TPS:n Isabella Portnoj torjui huimat 50 kertaa.

Kärpät pelasi parhaiten ottelun ensimmäisessä erässä. Kiekko saatiin maaliin kahdesti. Ensin ylivoimalla ajassa 7.11 Jonna Yli-Mäenpää laukoi pienestä kulmasta vedon, joka kimpoili maaliin, ja osuma jouduttiin tarkistamaan videolta. 2–0-osumasta vastasi kolmoskenttä. Camilla Reinikainen tarjoili maalipaikan Laura Männikölle, jonka ampuman laukauksen paluukiekon laukoi maaliin Kristiina Meriläinen.


Jonna Yli-Mäenpää teki Kärppien ensimmäisen maalin. Kuva Sirpa Pöyhönen.


Kahta jälkimmäistäkin erää Kärpät toki hallitsi, mutta maalinteossa ei kuitenkaan tasakentällisin onnistuttu. Ottelun loppunumerot 3–0 laukoi kauniin syöttökuvion päätteeksi Suvi Käyhkö ylivoimalla. Maalipaikan alustivat syötöillään Yli-Mäenpää ja puolustaja Reetta Lindholm.

Kärppien peliä ajoittain hyvin pyörittänyt, Saila Saaren johtama kakkosketju jäi tällä kertaa pisteittä. TPS:n parhaana pelaajana palkittiin liukasliikkeinen, vasta 14-vuotias ykköskentän sentteri Pauliina Salonen.

– Ei ollut helppoa pelaajien syttyä pelaamaan, mutta hyvä, että saatiin pari ylivoimamaalia aikaiseksi. Sussu (Airaksinen) hoiti tonttinsa hyvin, vaikka ei tämmöisissä peleissä ole helppoa olla maalissa, kertoi Kärppien valmentaja Janne Salmela.

Ensi viikonloppuna Naisten Liigassa ei pelata maajoukkuetauon vuoksi. Tyttöleijonat ja N23-joukkue pelaavat Kuortaneella kansainvälisessä Kuortane Cup -turnauksessa. Alle 18-vuotiaissa Tyttöleijonissa ei nähdä yhtään Kärppien liigajoukkueen pelaajaa, mutta Kärppien poikien C2-juniorijoukkueesta turnaukseen lähtevät hyökkääjät Oona Havana ja Tilli Keränen. Alle 23-vuotiaiden joukkueeseen taas on valittu Kärppänaisten puolustajat Iina Tohila ja Ada Ukkola sekä hyökkääjät Kiia Nousiainen ja Jonna Yli-Mäenpää.

– Tauko tulee meille hyvään paikkaan, sillä meillä on useita loukkaantuneita tai pikku kolhuista kärsiviä pelaajia, sanoi Salmela.

Kärppien seuraavat pelit pelataan vieraissa, 12.10. HPK:ta ja 13.10. Ilvestä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 19.10. Oulun Energia Areenalla kello 14.30 Rauman Lukkoa vastaan.

Etusivun kuvassa juhlitaan Kristiina Meriläisen 2–0-maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.


   
Lisää uutisia
Naisten Liigajoukkue
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat