Kärpät kiri voittoon jatkoajalla
Julkaistu: 28.09.2019 00.00

Viihdyttävää ja vauhdikasta kiekkoa

Kärpät pelasi tänään pokkeuksellisesti kotiottelunsa HPK:ta vastaan Oulun Baari Areenalla (Raksilan harkkahalli), koska Raksilassa nähtiin tänään usean Kärppä-joukkueen otteita: Naiset, Miehet, A-junnut ja B-junnut. Kärpät lähti otteluun ilman puolustuksen tukipilaria Isa Rahusta sekä viime viikonloppuna sairastulvalle joutunutta Sari Wäänästä. Ensi esiintymisen liigajäälle tänään pääsi tekemään hyökkääjä Laura Männikkö, joka nostettiin Kärppien Naisten Liigan joukkueeseen Kärppien Naisten Akatemia joukkueesta tällä viikolla.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Kärpät loi hyviä maalipaikkoja, mutta maalitekotilanteessa lopullinen terävyys vielä puuttui. HPK pääsi erän puolivälissä ylivoimalle ja ajssa 11:42 HPK siirtyi 0-1 johtoon Heta Seikkulan maalilla. Kärppien hyvästä liikkeestä ja taisteluilmeestä huolimatta erätauolle mentiin HPK:n johtolukemissa 0-1.

Toisessa erässä pelin virtaus päästä päähän jatkui ensimmäisen erän tavoin. Kumpikin joukkue loi hyviä maalipaikkoja ja joukkueiden maalivahdit Kärppien Johanna Oksman ja HPK:n Salla Sivula ottivat tärkeitä torjuntoja. Jälleen erän puolivälissä alkoi tapahtua. Kumpikin joukkue pelasi yhden naisen vajaalla ja ajassa 33.15 HPK karkasi 0-2 johtoon Ida Karjalaisen maalilla. Pari minuuttia myöhemmin Kärpät kavensi ottelun 1-2, kun Jonna Yli-Mäenpää ohjaisi Aino Karppisen siniviivakudin HPK:n verkkoon. Toiselle erätauolle lähdettiin HPK:n johdossa 1-2.

Kolmanteen erään Kärpät lähti kulmahampaat terotettuina ja sama peli-ilme jatkui. Kärpät loi hyvin paikkoja, mutta myös vierasjoukkue oli hyvinpelissä mukana. Kärpät tasoitti ottelun 2-2 Suvi Käyhkön maalilla ajassa 46:21. Muita maaleja ei kolmannessa erässä nähty ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla. Jatkoerän kolmannella minuutilla Kärppien Kiia Nousiainen karkasi yksin läpi ja nosti kiekon rystyllä mallikkaasti HPK:n maaliin. Kärpille voitto ja kaksi pistettä kotiin.

Kokonaisuudessa ottelu oli erittäin viihdyttävä, vauhdikas ja tasaista jääkiekkoa. Maalivahtien torjunnatkin kertoo faktaa. Kärppien maalilla torjuneelle Oksmannille kertyi 39 torjuntaa ja HPK:n Salla Sivulalle 43 torjuntaa.

Kärppien ottelut jatkuu huomenna Oulun Energia Areenalla klo 12:45, kun Raksilaan saapuu TPS Turusta.