Kärpät voitti HIFK:n vieraissa Salomäen maaleilla
Julkaistu: 22.09.2019 00.00

Kärpät voitti HIFK:n vieraissa Salomäen maaleilla

Kärpät voitti HIFK:n vieraissa Salomäen maaleilla


Kärppien ottelu liiganousija HIFK:n vieraana oli Kärppien päävalmentaja Janne Salmelan mukaan kahden väsyneen joukkueen taisto. Molemmilla joukkueilla oli allaan eilen pelattu tiukka ja tasainen peli, ja palautumisaikaa iltapäiväpeliin oli vain vähän.

Ottelun sankariksi nousi Nelli Salomäki, jonka kaksi maalia johdattivat Kärpät 0–2-voittoon. Jo eilen hienosti pelannut Johanna Oksman pelasi nollapelin 19 torjunnallaan. Oksmanin torjuntaprosentti viikonlopun kahdessa ottelussa olikin huima 98,6.

– Tyytyväinen täytyy olla viiden pisteen vierasviikonloppuun. Oltiin tänään parempia, mutta ei vain saatu paikoista kiekkoa sisään. HIFK laittoi kyllä meille hyvin kampoihin, kertoi Salmela.

HIFK:n mielenkiintoisin pelaaja oli 10 arvokisamitalia voittanut, 8-kertainen Suomen Mestari, 41-vuotias Karoliina Rantamäki, joka teki paluun liigaan kahdentoista Venäjällä pelaamansa kauden jälkeen. Rantamäki pelasi HIFK:n ykköskentän laidassa pirteästi ja järjesteli joukkueelleen vaarallisiakin maalintekopaikkoja.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, Kärppien kuitenkin hallitessa kiekollista peliä erän edetessä. Ajassa 9.35 Salomäki iski maalin edustalta Saila Saaren viivalaukauksen paluukiekon maaliin. Syöttöpisteen maaliin kirjautti myös hyvin läpi ottelun pelannut puolustaja Isa Rahunen.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Kärpät pelasi erän alkuun alivoimalla, jossa kuitenkin paras tilanne tuli HIFK:n maalille Rahusen karvattua kiekon vastustajalta ja syötettyä sen yksin maalivahdin kanssa jätetylle Kiia Nousiaiselle.

Kärpät pääsi pelaamaan ottelussa kolme kertaa ylivoimaa, jossa kiekkoa liikutettiin hyvin ja hyviä maalintekopaikkoja oli useita, mutta viimeistely ei onnistunut. Camilla Reinikainen sai yrittää maalintekoa hyvästä paikasta maalin edustalta pariinkin otteeseen, ja puolustaja Reetta Lindholm laukoi kiekon HIFK:n maalivahti Sanni Aholan maskiin.

Vain noin minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Salomäki varmisti päivän toisella maalillaan Kärpille voiton. Salomäki karvasi kiekon hyökkäysalueen kulmassa vastustajan puolustajalta ja hänen pienestä kulmasta ampumansa laukaus yllätti Aholan. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin vahvasti läpi ottelun luistellut ja hyvin hyökkäyksiä tukenut puolustaja Aino Karppinen.

Kärpät nousi voitollaan kymmenen joukkueen Naisten Liigassa toiselle sijalle, vain pisteen päähän sarjaa johtavasta Kiekko-Espoosta. Kärkiottelussa Kiekko-Espoolle tänään jatkoajalla hävinnyt KalPa puolestaan on Kärpistä myös vain pisteen päässä kolmantena.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina pelataan kello 16.00 HPK:ta vastaan Raksilan kakkoshallissa, jonne Kärppänaiset siirtyvät miesten liigapelin vuoksi. Sunnuntaina Oulun Energia Areenalla vastaan luistelee TPS kello 12.45 alkavassa ottelussa. Kärppänaisten otteluohjelman löydät täältä.


Kuvassa Nelli Salomäki. Arkistokuva, kuvaaja Sirpa Pöyhönen.

Seuran uusimmat