Kärpät vei voiton voittolaukauksilla Espoossa
Julkaistu: 21.09.2019 00.00

Kärppien viikonlopun vieraspelit alkoivat lauantaina Kiekko-Espoon vieraana. Neljäntenä Naisten Liigassa majaileva Kärpät lähti haastamaan neljä ensimmäistä peliään voittanutta sarjajohtajaa ja hallitsevaa Suomen Mestaria.

Hienosti taistellut Kärpät vei voittolaukauksiin asti venyneessä trillerissä voiton maalein 1-2 huikeita torjuntoja esittäneen maalivahtinsa Johanna Oksmanin johdolla. Oksman torjui ottelussa yhteensä 53 kertaa, kun vastustajan päässä Erica Jaskari selvisi 20 torjunnalla.

Vaikka kotijoukkue hallitsikin hienokseltaan kiekollista peliä, näytti Kärpät taitojaan erityisesti voittolaukauksissa. Kolme Kärppien neljästä laukojasta teki maalin, kun taas espoolaiset onnistuivat ohittamaan Oksmanin vain kerran. Voittomaalin teki nopealla rannelaukauksella Kärppien kapteeni Saila Saari. Myös Kiia Nousiainen ja puolustaja Aino Karppinen onnistuivat harhautuksillaan maalinteossa voittolaukauksissa.

Varsinaisella peliajalla ensimmäisenä kiekon sai maaliin Kiekko-Espoo. Maalin teki ajassa 24.58 Emmi Rakkolainen. Kärpät toi tasoihin vain kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua komealla yksilösuorituksella Nousiainen, joka voitti kiekon kulmaväännössä, nousi maalille ja nosti kiekon ohi Jaskarin.

Kärppien päävalmentaja Janne Salmelan mukaan kotijoukkue aloitti pelin lujaa ja Kärppien alku oli vaikea pitkän bussimatkan jäljiltä. – Pikkusen oltiin koko ajan perässä, mutta Oksman piti meitä pystyssä. Varsinkin kolmannessa erässä meillä oli hyviä paikkoja tehdä maaleja. Tiesin, että rankkareissa ollaan vahvoilla, koska meillä on hyviä laukojia, kertasi Salmela pelin kulkua.

Voittonsa ansiosta Kärpät nousi sarjataulukossa kolmannelle sijalle, vain kahden pisteen päähän sarjakärki Kiekko-Espoosta ja pisteen päähän toisena majailevasta KalPasta.

Huomenna Kärpät pelaa jo kello 13.00 alkavassa ottelussa vastustajanaan sarjanousija HIFK, joka hävisi tänään niukasti KalPalle kotonaan ja on sarjassa neljäntenä vain kaksi pistettä Kärppien takana. Ottelun voit katsoa Ruutu+-palvelusta.

Salmela odottaa huomiseltakin vauhdikasta peliä. Tänään kokoonpanosta puuttunut ykköskentän laituri Suvi Käyhkö palaa huomenna omalle paikalleen. Häntä tuurasi tänään hienosti puolustaja Kristiina Meriläinen.