Taisteluvoitto Kuopiosta maalein 2–3
Julkaistu: 14.09.2019 00.00

Kauden kolmannessa pelissään Kärpät kohtasi jo toisen kerran KalPan Kuopiossa. Kärpät lähti hakemaan revanssia kärsittyään viikko sitten 5–2-tappion.

Tasaisen ja jännittävän taistelun jälkeen pisteet haettiin Ouluun maalein 2–3. Ottelu kääntyi Kärpille toisen erän loppupuolella, ja kolmannessa erässä KalPa sortuikin jäähyilyyn. Erässä puhallettiin peräti viisi kaksiminuuttista, joista neljä KalPalle.

Vaikka Kärpät ei pystynytkään ylivoimamaalia tekemään, joukkue taisteli erityisesti erän lopun hienosti ja piti ilman maalivahtia tasoitusta yrittäneen KalPan poissa maalinteosta. Kuvaavaa on, että koko pelin hienosti torjuneelle maalivahti Johanna Oksmanille kirjattiin kolmannessa erässä vain kolme torjuntaa Kärppien laukoessa kohti KalPan maalia 10 kertaa.

– Kahden tasaväkisen joukkueen taistelu oli. Kummallakin joukkueella oli omat hetkensä, mutta tällä kertaa saatiin hyvin vastustajan ykköskenttä pidettyä aisoissa ja saatiin mukaan tärkeät pisteet, kommentoi päävalmentaja Janne Salmela ottelun jälkeen.

Maaliteon ottelussa aloitti Kärpät. Vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Nelli Salomäki iski avausmaalin Saila Saaren ja Kiia Nousiaisen toimiessa syöttäjinä. Ennen erän puoliväliä myös Suvi Käyhkö onnistui maalinteossa Jonna Yli-Mäenpään hyvän nousun ja syötön jälkeen. Tilanteen käynnisti Reetta Lindholm, joka sai myös syöttöpisteen.

Toisen erän alkupuoliskoa hallitsi KalPa. Maajoukkuehyökkääjät Matilda Nilsson ja Elisa Holopainen tekivät nopeaan tahtiin kaksi maalia tuoden KalPan tasoihin. Kärppien taisteltua yhden alivoimankin ote alkoi kuitenkin kääntyä Kärpille. Voittomaalin 2–3 viimeisteli Salomäen maltillisesta esityöstä kärppäkapteeni Saari. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Isa Rahunen. Erän loppupuolella KalPa sai vielä kiekon kärppämaaliin, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkaisemalla tehtynä.

Kärppien parhaana palkittiin pisteet 1+1 Saaren tavoin kerännyt Salomäki. Oksman torjui ottelussa 19 kertaa. Ottelut tilastot löydät täältä.

Huomenna Kärpät kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Sportin. Ottelu pelataan Oulun Energia Areenalla kello 16.00. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!

Kuva: Arkistokuva. Kuvaaja Sirpa Pöyhönen.