Kärpät aloitti kautensa tappiolla
Julkaistu: 07.09.2019 00.00

Kärpät pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa KalPaa vastaan Kuopion avausturnauksessa. Viime kevään pronssiottelun Kärpille hävinnyt KalPa vei tällä kertaa voiton maalein 5-2.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti, kun Sari Wäänänen teki ottelun avausmaalin vain reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Tämän jälkeen KalPan Matilda Nilsson (3+1) teki kaksi maalia, joista jälkimmäinen syntyi vain seitsemän sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua.

Sari Wäänänen juhlii kauden ensimmäistä maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Toista erää hallitsi Kärpät. Puolustaja Isa Rahunen tasoitti ottelun 2-2:een, mutta Kärpät ei onnistunut tekemään lisämaaleja lukuisista yrityksistään huolimatta. Kolmannessa erässä Kärpät sortui jäähyilyyn ja KalPa teki kolme maalia, joista 4-2-osuman ylivoimalla ja viidennen maalinsa tyhjään maaliin Kärppien yrittäessä tasoitusta ilman maalivahti Johanna Oksmania.

Päävalmentaja Janne Salmelalle jäi joukkueen peli-ilmeestä positiivinen kuva. – Toinen erä oli ihan täysin meidän, mutta ei vaan saatu enempää maaleja vastustajan puolustaessa tiiviisti. Kolmannessa erässä pelaaminen ja peluuttaminen meni rikkonaiseksi usean jäähyn vuoksi. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan, kertoo Salmela.

Pelit jatkuvat jo huomenna, kun Kuopiossa 16.45 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Tampereen Ilves.