Ilves liian väkevä Kärpille, kausi jatkuu pronssipeliin
Julkaistu: 10.03.2019 00.00

Oulun Kärpät ei onnistunut tasoittamaan välieräsarjaa Tampereen Ilvestä vastaa enää toistamiseen, kun tamperelaiset voittivat kolmannen kerran ja etenivät finaaleihin 3-1.

Tänään käydyssä kohtaamisessa Kärpät kaatui maalein 3-1 (1-1, 0-2, 0-0). Joukkueen kausi jatkuu pronssipeliin.

Ensimmäiselle erälle ei voida määrittää hallitsevampaa osapuolta, kun pirteä ja vauhdikas peli seilasi päästä päähän koko kaksikymmentäminuuttisen. Kärpät sai myrskyvaroituksen jo avausminuutilla kiekon pomppiessa omalla maaliviivalla, mutta Johanna Oksman sai hanskansa kiekon päälle.

Ilves sai avausmaalinsa reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Linda Välimäki riisti kiekon ja polki läpiajoon. Tähtipelaaja harhautti vielä Oksmanin ja sijoitti kiekon taidokkaasti verkkoon.

Kärpät nousi mukaan taisteluun ajassa 12:33, kun Jonna Yli-Mäenpää ohjasi Aino Kaijankosken laukauksen Ilves-vahti Anni Keisalan ohitse. 1-1.

Toisessa erässä ratkaiseva ero syntyi. Erän alussa Jenna Suokko vei hyökkäyspään aloituksen ja ohjasi kiekon Elli Suorannalle, jolla oli paikka niitata Ilveksen voittomaali. Lisää tuskaa Kärppien harteille toi Riikka Norosen maaginen yksilösuoritus, joka tuotti upean osuman.

Kolmannessa erässä ei tullut lisämaaleja. Kärppien jaloissa alkoi painamaan, kun Ilves puolustus sekä Keisala pysyivät murtumattomina. Näin ollen Ilves etenee finaaleihin ja kohtaa siellä Espoon Bluesin.

Oksman torjui tänään 32 laukausta ja Keisala 26.

Kärpät oli tänään vastustajaansa heikompi. Joukkueen kahden mestaruuden putki katkesi, mutta lohdutukseksi sillä on vielä mahdollisuus kaapata pronssimitali. Pronssipelissä Kärppiä odottaa KalPa.