Tehottomuudesta sakotetaan – Ilves jätti Kärpät nollille
Julkaistu: 09.03.2019 00.00

Oulun Kärpät ja Tampereen Ilves jatkoivat Naisten Liigan välieräsarjaa lauantaina Tampereella. Torstaina Oulussa voittanut Kärpät jäi tänään jyrän alle, kun kotijoukkue kaatoi hallitsevan mestarin maalein 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).

Ensimmäinen erä oli välieräsarjan rikkonaisin. Joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä urakalla, jolloin kumpikaan ei saanut ottelusta kunnollista otetta. Kärppien ylivoima ei toiminut tänään ollenkaan, ja saadut vetopaikat jäivät turhan usein vaarattomiksi. Ilves-vahti Anni Keisala onnistui venymään kiekojen tielle, jos laukauksia saatiin ylipäätään kohti tolppien väliä.

Toisessa erässä Ilves iski ensimmäisen ja toisen kerran. Hienoja torjuntoja tehnyt Johanna Oksman taipui ajassa 31:35, kun Riikka Noronen iski Linda Välimäen esityöstä pelivälineen reppuun. Kolme minuuttia ennen toista erätaukoa Ilves sai tärkeän 2-0-osumansa Kreetta Kulhuan toimesta.

Kärpät ei löytänyt keinoja maalien tekemiseen myöskään päätöserässä. Ottelu ratkesi erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Välimäen näyttävä suoritus vei Ilveksen 3-0-johtoasemaan. Kaiken kukkuraksi, Anniina Kaitala teki Ilveksen neljännen päätösminuuteilla.

Tänään Kärppien pelaamisesta puuttui rauhallisuus ja huolellisuus. Kiekolliseen pelaamiseen tarvitaan selkeä parannus, muuten Ilves on vahvoilla huomisessa kohtaamisessa. Ilveksellä on lauantain tuloksen myötä mahdollisuus katkaista sarja ja edetä finaaleihin sunnuntaina Oulussa.

Oksman oli kevään toistaiseksi pahimmassa kiekkosateessa, kun nuori maalivahti pysäytti 39 kutia. Keisala tarvitsi nollapeliinsä 29 torjuntaa.

Kärpät pelaa veitsi kurkulla huomenna Raksilassa. Kauden kovin koitos alkaa Oulun Energia Areenalla kello 16:00.

Nyt Kärpät tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Tervetuloa hallille kannustamaan Oulun Kärpät takaisin taisteluun!