Tasoissa ollaan!
Julkaistu: 07.03.2019 00.00

Oulun Kärpät nousi välieräsarjassa tasoihin 1-1:en, kun Tampereen Ilves kaatui tänään torstaina maalein 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Raksilassa pelatussa ottelussa jäällä viiletti joukkue, joka oli vastustajaansa paljon nälkäisempi ja jolla oli tukenaan äänekäs kotiyleisö.

Minkä alun peli saikaan! Kärpät siirtyi ottelussa johtoon reilun minuutin pelaamisen jälkeen, kun se pääsi rokottamaan Ilvestä ylivoimalla. Suvi Käyhkö jäi ilman vartiointia maalin eteen ja pääsi laukomaan kiekon yläkulmaan. Osumassa tärkeän esityön tekivät Isa Rahunen ja Saila Saari.

Lisäosumiin oli avauserässä paikkoja, mutta kärppätaustainen maalivahti Anni Keisala venyi kotijoukkueen laukausten tielle kerta toisensa perään. Toisessa päädyssä Kärppien veräjää vahtinut Johanna Oksman oli oma tyylikäs itsensä ja torjui kiekkoja vuorenvarmasti.

Toisessa erässä peli ajelehti päästä päähän. Kärppien onneksi, omissa ei soinut vieläkään ja Ilveksen oli aika kokea jälleen takaisku, kun Jasmin Hulanmäki ja ketjukaveri Niina Mäkinen juonivat Kärppien 2-0-maalin. Mäkinen kesytti irtokiekon itselleen ja sijoitti pelivälineen puolustuksen vastusteluista huolimatta häkkiin.

Päätöserässä kaikki oli vielä auki. Ilves ei kuitenkaan jaksanut Kärppien perässä, kun se peluutti ykkösnyrkkejään kentällä armottomasti. Kärpät sen sijaan sai voimaa kotiyleisön ja johtoaseman kautta. Kärppien iloinen peli tuotti ajan myötä uuden palkinnon, kun joukkueen kantaviin voimiin tänään kuulunut Hulanmäki laukoi kiekon Ilveksen maalin ylänurkkaan niin lujaa, että Keisalan juomapullo oli lentää kaukalosta ulos.

Oksman teki sen tehtävän, mitä maalivahdilta odotetaan: antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Torjujalle palkinnoksi toivottiin nollapeliä, mutta Ilves sai lohdutusmaalinsa pelin viimeisillä minuuteilla Maija Otamon ohjauksesta. Päät eivät kuitenkaan jääneet painuksiin, sillä hetkeä myöhemmin peli päättyi riemukkaisiin kärppäjuhliin.

Oksman venyi kiekon tielle 27 kertaa. Keisalalle merkittiin 36 torjuntaa.

Joukkueiden välinen välieräsarja jatkuu lauantaina Tampereella. Illan tuloksen myötä sarja jatkuu myös neljänteen kohtaamiseen, joka pelataan sunnuntaina Raksilassa. Tuolloin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla.

Molemmat joukkueet tarvitsevat vielä kaksi voittoa. Panoksena on pääsy finaaleihin, missä vastustajana odottaa voittaja sarjasta Blues-KalPa. Blues johtaa omaa sarjaansa 2-0.

10. maaliskuuta pelattava matsi alkaa Raksilassa kello 16:00. Tervetuloa kannustamaan Kärpät finaaleihin!