Välieräsarjalle katkera alku
Julkaistu: 05.03.2019 00.00

Oulun Kärpät jatkoi kevään pudotuspelejä viikon tauon jälkeen, kun välieräsarja Ilvestä vastaan pärähti käyntiin Tampereella. Tiukan vääntämisen ja kääntämisen lopputulemaksi oululaiset vieraat joutuivat poistumaan jäähallilta karvas 3–2-jatkoaikatappio niskassaan. (0-1,1-0,1-1,1-0)

Peli sai unelma-alun. Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa koskemaan kiekkoon oman maalin takana, ja pian verkko jo heilui. Isa Rahunen löysi pitkällä syötöllä puolustajien selän taakse unohtuneen Saila Saaren, joka karkasi välittömästi läpiajoon. HPK-sarjan tehokkain pelaaja ei onnistunut yrityksessään, mutta onneksi paikalle saapui ketjukaveri Nelli Salomäki, joka siivosi irtokiekon verkkoon. 1-0.

Avauserässä kiekko ei enää päätynyt maaliin, vaikka Kärpät pääsikin jauhamaan kertaalleen ylivoimaa sekä yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Ilves-vahti Anni Keisala onnistui Kärppien epäonneksi venymään rankkarin ampuneen Saija Tarkin tielle.

Toisessa erässä Ilves oli selkeästi vaikeampi vastustaja, kun sen pitkät hyökkäykset aiheuttivat Kärppien puolustuksessa useita vaikeuksia. Reetta Lindholm otti erän puolivälissä kohtalokkaan jäähyn, sillä siitä syntyneestä erikoistilanteesta Ilveksen tähtipelaaja Linda Välimäki pääsi laukomaan pelin tasoihin. Kärpilläkin oli omat paikkansa, mutta edessä seissyt puolustus piti pintansa.

Päätöserässä nähtiin kaksi maalia. Ottelussa jäähypenkillä kerran istunut Lindholm korjasi virheensä ajassa 47:09 lähettämällä pelivälineen siniviivalta kohti Ilveksen maalia. Sitten tarvittiin Tarkin tarkkoja käsiä, ja joukkueen kantaviin voimiin kuuluva hyökkääjä ohjasi pikkumustan taidokkaasti Ilveksen rysään.

Kärppien juhlat päättyivät kuin seinään, sillä sen johtoasema kesti vain 13 sekuntia. Onnekkaat pomput antoivat Ilveksen Maija Otamolle tuhannen taalan paikan, eikä hyökkääjä erehtynyt. Lisäosumia ei enää erässä nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä.

Kärpät koki lopulta tappion, kun Anniina Kaitala niittasi Johanna Siiran tarjoilusta pelin ratkaisuosuman.

Kärppien maalilla upeasti torjunut Johanna Oksman pysäytti Tampereella 29 laukausta ja Ilveksen Anni Keisala 45.

Hukatut paikat saattavat tänä yönä viedä useamman yöunet. Erityisesti ylivoimapelin odotetaan parantuvan torstain uusinnassa, kun tänään kolmesta erikoistilanteesta ja yhdestä rankkarista tulokseksi jäi nolla onnistumista.

Kärpillä on mahdollisuus tasoittaa välieräsarja ylihuomenna torstaina. Peli pelataan Raksilassa kello 18:30 alkaen.

Tervetuloa kannustamaan Kärpät finaaliin!