Kärpät marssi välieriin HPK:n yli
Julkaistu: 27.02.2019 00.00

Kärpät pisti kolmannessa puolivälieräkohtaamisessa HPK:n kesälomalle murskaluvuin 8–1. Ottelusarja ratkesi Kärpille suoraan otteluvoitoin 3–0.

Vierasjoukkue aloitti ottelun hyvällä sykkeellä, sai puolustettua oman maalinsa kärppähyökkäyksiltä ja katkoi Kärppien huolimattomia syöttöjä. Niinpä ottelun avausmaalin kirjasi nimiinsä HPK ylivoimaflipperin päätteeksi kun kärppäjäähyä oli ehtinyt kulua vain 15 sekuntia.

Kärpät jatkoi jauhamista ja sai ensimmäisen erän lopulla vapauttavan tasoitusmaalin niinikään ylivoimalla Saija Tarkin tuikatessa irtokiekon maalin edestä sisään.

Saija Tarkki tasoittaa ottelun 1–1. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toisessa erässä kärppälauma karkasi neljällä maalilla jo tavoittamattomaan 5–1 -johtoon. Erän lopulla HPK:lle sattui musta hetki, kun videotarkistuksen kautta hyväksytyn kärppämaalin jälkeen kotijoukkue teki uuden pussin vain 16 sekuntia myöhemmin. Tämä riitti Salla Sivulalle (yhteensä 38 torjuntaa) ja HPK-maalille luisteli Riikka Oinonen (15 torjuntaa).

Niina Koukkula vippaa Kärppien 5–1 -osuman HPK-vahdin hanskan yli. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kolmas erä oli enää muodollisuus, mutta Kärpät alleviivasi tulosta vielä kolmella lisämaalilla, joista viimeinen 16 sekuntia ennen loppusummeria.

Kärppien onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle. Maalit paukuttivat Saija Tarkki (2+0), Saila Saari (1+3), Niina Koukkula (1+2), Isa Rahunen (1+2), Suvi Käyhkö (1+1), Ella Välikangas (1+0) ja Ada Ukkola (1+0). Lisäksi syöttöpisteen nokkaa päälle keräsivät Aino Kaijankoski, Alexia Remes, Nelli Salomäki, Jonna Yli-Mäenpää ja Eveliina Huttula. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Saija Tarkki.

Ottelun hallintaa kuvastaa maalivahtien torjunnat: HPK-vahdeille kertyi yhteensä 53 torjuntaa, kun taas kärppämaalilla Johanna Oksmanilla oli töitä vain 15 kertaa.

Kärppien playoff-kevät jatkuu välierissä Ilvestä vastaan. Ottelusarja alkaa Tampereelta tiistaina 5.3. klo 18:00, ja ottelu näkyy tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelussa. Toinen ottelu pelataan Raksilassa torstaina 7.3. klo 18:30. Finaalipaikka ratkeaa kolmella voitolla.